Tunus'taki çatışma

Tunus'taki çatışma
Tunus Başbakanı Sıyd:- "Saldırının amacı bölgede DAEŞ emirliği kurmak"

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı El-Habib es-Sıyd, Libya sınırında yer alan Medenin iline bağlı Bingirdan ilçesindeki askeri hedeflere düzenlenen saldırının amacının, bölgede "DAEŞ emirliği" kurmak olduğunu söyledi.

Hükümet televizyonunda konuşan Başbakan Sıyd, Bingirdan'daki askeri hedeflere düzenlenen saldırının amacının güvenliği sarsmak ve bölgede "DAEŞ emirliği" kurmak olduğunu ifade etti.

Sıyd, "Saldırılara karşılık hızlı ve güçlü bir şekilde verildi. Birçok teröristin öldürülmesi ve birçoğunun da ele geçirilmesi gibi olumlu sonuçlar elde edildi. Ancak maalesef şehitlerimiz de oldu" dedi.

Ordu ve güvenlik güçleri arasındaki koordinasyonun başarılı olduğunu belirten Sıyd, Bingirdan ilçesindeki vatandaşlara da bu korkak saldırı karşısındaki önemli tutumlarından ötürü teşekkür etti.

Bingirdan ilçesindeki Ulusal Muhafız ve askeri kışlanın bulunduğu 2 bölgeye düzenlenen saldırıda 35 terörist öldürülmüş, 11 asker ve 7 sivil hayatını kaybetmişti.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, çatışmanın ardından ilçede yerel saatle 19.00'dan 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı getirilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.