Tunus'taki operasyonlar

Tunus'taki operasyonlar
Medenin vilayetinde güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada 5 kişi yaralandı

TUNUS (AA) - Tunus ile Libya sınırındaki Medenin iline bağlı Bingirdan ilçesinde düzenlenen operasyonlarda çıkan çatışmada aralarında 1 polis ve 3 askerin bulunduğu 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Savunma ve İçişleri bakanlıklarından yapılan ortak açıklamada, "Bingirdan ilçesinde bir eve gizlendikleri yönünde istihbarat alınan terörist bir gruba yönelik operasyon düzenlendi. Evi ablukaya alan polis ve askerler ile silahlı grup arasında çıkan çatışmada 1 polis, 3 asker ve 1 sivil yaralandı" ifadesine yer verildi.

Bingirdan'da yürütülen askeri operasyonlarda bölgedeki bir evde saklanan 2 terörist de dün çıkan çatışma sonucu ölü ele geçirilmiş, 1'i polis 4 kişi yaralanmıştı.

Bingirdan ilçesindeki Ulusal Muhafızlar ve askeri kışlanın bulunduğu iki bölgeye 7 Mart'ta düzenlenen saldırıda 11 asker ve 7 sivil hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından çıkan çatışmalar ve daha önce güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonda 49 terörist öldürülmüş, 12'si güvenlik görevlisi 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.