Tunus'un Libya sınırı ile ilgili güvenlik sorunu

Tunus'un Libya sınırı ile ilgili güvenlik sorunu
Tunus Savunma Bakanı Harşani:- “İki hafta içinde ABD ve Almanya’dan teknik ve askeri personel Libya sınır boyunda çalışmalara başlayacak” - “İnsansız hava araçları sistemleri de dahil olmak üzere Libya sınırı ve çevresindeki kentlerin güvenliğini sağlama

TUNUS (AA) - Tunus Savunma Bakanı Ferhat el-Harşani, Libya sınırında iki hafta içinde ABD ve Almanya’dan teknik ve askeri personelin çalışmalara başlayacağını söyledi.

Silahlı Kuvvetler İdari Düzenleme Komisyonu’nda konuşan Harşani, Tunus’un askeri ve istihbarat yönüyle Libya sınırı ve çevre kentlerdeki güvenliği sağlaması bakımından hazır olduğunu belirtti.

Harşani, sınır güvenliği ve kontrolü için önemli bir projeye sahip olduklarını ve bu konuda endişeye gerek olmadığını dile getirdi.

Sınır güvenliğinin bazı ülkelerin yardımıyla sağlanacağına değinen Harşani, “İki hafta içinde ABD ve Almanya’dan teknik ve askeri personel Libya sınır boyunda çalışmalara başlayacak” dedi.

İstihbarat yönüyle de tam bir sisteme sahip olduklarını ifade eden Harşani, “İnsansız hava araçları sistemleri de dahil olmak üzere Libya sınırı ve çevresindeki kentlerin güvenliğini sağlama konusunda askeri ve güvenlik kurumları hazır vaziyettedir” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında dün güneydeki Bin Kırdan bölgesinde 5 teröristin öldürüldüğü çatışmaya da değinen Harşani, İçişleri Bakanlığının bölgenin güvenliğine ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi sunacağını açıkladı.

Libya'da yaşanan güvenlik krizi ile ABD'nin DAEŞ militanlarına yönelik olduğunu iddia ettiği hava saldırıları Tunus'ta büyük bir endişeyle izleniyor. Buna bağlı olarak Tunus yönetimi muhtemel olumsuzluklara karşı bir dizi önlemler almayı sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.