Tüpraş İzmit Rafinerisindeki yangın

Tüpraş İzmit Rafinerisindeki yangın
Yangında hayatını kaybeden işçinin cenazesi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi, yaralı 4 işçinin tedavisi devam ediyor

KOCAELİ (AA) - Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş) İzmit Rafinerisinde çıkan yangında hayatını kaybeden işçinin cenazesi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi, yaralı 4 işçinin tedavisi sürüyor.

Yangında yaşamını yitiren Mustafa Er'in İzmit Asri Mezarlık Morgu'na kaldırılan naaşı, işlemlerin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Er'in, yaklaşık 8 yıldır Kocaeli'de yaşadığı, 2 senedir Tüpraş İzmit Rafinerisinde taşeron işçi statüsünde kaynakçı olarak çalıştığı, iki yıl önce evlendiği belirtildi. Merhum işçinin eşi Hatice Er'in, son bir yıl içinde önce babasını, ardından da kardeşini kaybettiği öğrenildi.

Mezarlıkta bekleyen merhum işçinin yakınları, dün 08.00'de işe giden Er'in mesaiye kaldığını, platformun üzerindeki gaz borularının temizliğini yaptığı esnada olayın meydana geldiğini kaydetti.

- Yaralıların tedavisi sürüyor

Öte yandan, yangında yaralanan baş operatör Vedat Arabacı, operatör İzzet Günay, bakımcı Yücel Cengiz ile Metin Furuncu'nun, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanık ünitesindeki tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Tüpraş İzmit Rafinerisinde dün 22.40'ta rafinerinin ham petrol ünitesindeki bakım çalışması sırasında çıkan yangın sonucu işçilerden Mustafa Er hayatını kaybetmiş, baş operatör Vedat Arabacı, operatör İzzet Günay, bakımcı Yücel Cengiz ile Metin Furuncu yaralanmıştı.

Yangın, rafineri teknik emniyet ekiplerince yaklaşık bir saatte söndürülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.