TURÇEVDER, köy çocuklarının eğitimlerine katkıda bulundu

TURÇEVDER, köy çocuklarının eğitimlerine katkıda bulundu
 Editör
Merkezi Konya'da bulunan ve kısa adı TURÇEVDER olan, Turgut ve Çevre Köyleri Dayanışma ve Kalkınma Derneği, her yıl geleneksel hale getirdiği eğitime katkı yardımlarına bu yıl da devam etti.

TURÇEVDER Yönetim Kurulu Başkanı Erol Yayla, Yunak İlçe Kaymakamı Özgür Pelvan ve İlçe milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan , Konya'nın Yunak ilçesine bağlı Hursunlu Mahallesi'nde bulunan ilkokul ve ortaokulu ziyaret ederek buralarda öğrenim gören tüm öğrencilere giyim, çanta ve kırtasiye yardımında bulundu.

Her yıl Turgut ve Çevre Köyler'den bir kaç köy belirleyerek köy okullarında bulunan öğrencilere eğitim yardımında bulunan dernek, bu yıl da geleneğini sürdürerek herhangi bir öğrenci ayırımı yapmadan tüm öğrencilere ayakkabı, mont, kırtasiye seti ve çanta hediye etti.

TURÇEVDER Yönetim Kurulu Başkanı Erol Yayla yardımlarını her yıl yaptıklatını berlirterek, "Yörenin insanına ve eğitimine katkı sağlamak derneğimizin en önemli amaçlarından birisidir. Bu doğrultuda derneğimiz, her yıl Turgut ve civar köylerden belirlediğimiz okullarda öğrenim gören zengin fakir ayırımı yapmaksızın tüm öğrencilere gerek giyim, gerekse kırtasiye ve kitap yardımı yapmaktadır. Bu bağlamda bu yıl belirlediğimiz Hursunlu mahallemizdeki ilkokul ve ortaokulda okuyan yavrularımızın ihtiyaçlarını gidermek için hayırsever Orhan Acar’ın katkısı ve Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan ile Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Işcan'ın destekleriyle Hursunlu mahallemizdeki yavrularımıza hediyelerini verip başarılar diledik" dedi.

TURÇEVDER tarafından her yıl geleneksel hale gelmiş olan giysi ve kırtasiye yardımı dağıtıma da katılan Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, Dernek Başkanı Erol Yayla nezdinde yardımda bulunanlara teşekkür etti.

Yardım programına Dernek Başkanı Erol Yayla, Kaymakam Özgür Pelvan'ın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube Müdürü Abdullah Tunçez ve Hursunlu Mahalle Muhtarı Hasan Şahin eşlik etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.