Türbelerde "YGS" yoğunluğu

Türbelerde "YGS" yoğunluğu
Erzurum'daki Abdurrahman Gazi, Habib Baba ve Rabia Hatun türbeleri, YGS heyecanı yaşayan öğrenciler ve ailelerinin akınına uğradı - Sınavlarının başarılı geçmesini isteyen öğrenciler ile aileleri, türbelerde YGS öncesi ellerini semaya kaldırıp dua etti- S

ERZURUM (AA) - Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi pek çok türbe sınava girecek öğrenciler ile ailelerinin ziyaret akınına uğradı.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve yetiştirdiği din alimleriyle ön plana çıkan Erzurum'da, YGS sınavı öncesi türbelerde yoğunluk yaşandı. Aileleriyle kentteki Abdurrahman Gazi, Habib Baba ve Rabia Hatun türbelerini ziyaret eden öğrenciler, hayalini kurdukları üniversiteyi kazanmak için ilk adım olan YGS'de iyi bir puan alabilmek için ellerini semaya kaldırarak dua etti.

Sınava girecek kızı için ailesiyle türbeleri ziyaret eden Mustafa Günaçan, kızının ilk defa üniversite sınavına gireceğini, bunun için ailesiyle türbeleri ziyaret ederek dua ettiklerini söyledi.

Erzurum'un maneviyatı yüksek bir şehir olduğunu ifade eden Günaçan, şöyle konuştu:

"Zaten ailecek sürekli buraları ziyaret edip bu manevi havayı teneffüs ediyorduk. Bu kez 'kızımız sınava girecek, hem ziyaretini yapalım hem dua edelim' diye geldik. Böyle güzel insanların ziyaretine gelenler çok. Bu insanların da şefaatleri var. Bunların şefaatlerini almak istedik. Kızımız gece gündüz çalıştı, şimdi de sınavdan önce ailece gelip duamızı ettik. Bir öğrenciye maneviyat yüklendiği zaman sınava girdiğinde inanç da bilginin yanında olduğunda daha güzel, daha kuvvetli oluyor. Aslında Erzurum, evliyalar şehri. Eski şehrimizi dolaşırsanız, o kadar büyük evliyalar var ki, Fatihaları peş peşe okursunuz. Bu şehrin manevi gücü çok yüksek. Bazen şehir dışından misafirlerimiz geliyor, gezdirdiğimizde 'bu kadar evliya var mı burada?' diye şaşırıyorlar."

- "Üzerimize düşeni yaptık, gerisini Allah'a bırakıyoruz"

YGS'ye girecek öğrencilerde Volkan Emel ise gece gündüz sınav için çalıştıklarını ve son günlerde ise dua etmek için türbeleri ziyaret ettiklerini anlattı.

Elektrik elektronik mühendisliğini hedeflediğini dile getiren Volkan Emel, nasiplerini beklediklerini ve Allah'tan hayırlısını istediklerini belirtti.

Öğrencilerden Mustafa Bayrak da çok çalışarak üzerilerine düşen görevi yerine getirdiklerini ve gerisini Allah'a bıraktıklarını ifade etti.

Bu noktadan sonra sınav için yapacakları son şeyin dua etmek olduğunu dile getiren Bayrak, şunları söyledi:

"Bir rivayete göre Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret eden, ölmeden bir kez daha burayı görme şerefine nail olacak. Abdurrahman Gazi büyük bir zat. Biz de Allah'a ulaşmak için aracı olarak gelip dua ediyoruz. Sınava gidecek öğrenciler, çalışmış çabalamış bir şeyler hedefleyen öğrenciler, hepsi aileleriyle buraya gelip dua ediyorlar. Başarıda Allah'ın yardımını almak için öğrenciler türbelere gelip dua ediyor. Herkes için hayırlısı olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.