Turizm sektörü 2022'den umutlu

Turizm sektörü 2022'den umutlu
Son 2 yıldır pandemi nedeniyle zor günler geçiren Turizm Sektörü, yazdan umutlu. Sektör temsilcilerine göre yurtdışının birinci tercihi şuan Türkiye.

Son 2 yıldır pandemi nedeniyle zor günler geçiren Turizm Sektörü, yazdan umutlu. Sektör temsilcilerine göre yurtdışının birinci tercihi şuan Türkiye.

Son 2 yıldır pandemi nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörü, yazdan umutlu.

PCR testi ve son olarak da maske zorunluluğu gibi birçok kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte sektörün canlandığını ifade eden seyahat acentaları, tatile gidecek vatandaşların rezervasyon için acele etmeleri gerektiğini belirtiyor. Öte yandan turizm sektörü Ramazan sonrası adeta bayram etti. Akdeniz ve Ege'de otellerdeki doluluk oranları yüzde 80'i buldu.

Canlanmanın önümüzdeki günlerde Kültür turizmine de yansıması bekleniyor.

HAREKETLİLİK ARTTI

Turizm sektörünün durumunu gazetemize değerlendiren Almula Tours Turizm Seyahat Acentası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Şahiner, “Allah kimseye tekrarını göstermesin tüm dünyayı saran ve sarsan bir pandemi süreci yaşadık. Bu nedenle son 2 yıldır insanlar evlerinde kaldı. İnsanoğlu çok fazla kapalı durmayı sevmez. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın maske ve tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamalardan sonra hareketlilik arttı. Kültür ve doğa turizmine her sene olduğu gibi bu senede yüksek bir ilgi var. Konya’da özellikle Karadeniz turları çok rağbet görüyor. TÜRSAB’a bağlı bizde dahil birçok meslektaşımız turlar düzenliyor. Turizm Bakanlığı’na bağlı seyahat acentaları olarak gerekli güvencelerimizi alıyoruz, gerekli güveni de vermek koşulu ile uygun fiyatlarla Karadeniz, Ege ve Kapadokya gibi turlar devam ediyor. Uygun fiyatlarla rezervasyonlar alınmaya başlandı” dedi.

İNGİLTERE VE ABD’DEN TURİST AKINI

Döviz kurlarından dolayı Türkiye’nin yabancı turiste, çok daha uygun tatil imkanı sunduğunu ifade eden Şahiner, “Ülkemizde dövizin Türk Lirası karşısında yüksek olmasından dolayı ülkemizdeki turizm çok daha canlı gözüküyor. Ondan dolayı da yurtdışının birinci tercihi şuan Türkiye. Geçmiş dönemlerde Rus ağırlıklı, doğu bloğu ülkeleri ile iş yapan Akdeniz otelcileri şuan şaşkın durumda. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere şuan İngiliz ve ABD’den çok sayıda turist geliyor. Bu sene Türkiye biraz karışık olacak. Dünyanın her bir tarafından insanlar Türkiye’ye tatile gelecek. Çalışmalar yapılıyor. Tabi ister istemez potansiyelin yükselmesi iç pazara yönelik kontenjanın azalması söz konusu” diye konuştu.

HER BÜTÇEYE UYGUN TESİSLER VAR

Otel fiyatlarının tahmin edildiği kadar yüksek olmadığını aktaran Şahiner, “Bazı müşterilerimiz fiyatların çok yükselmesinden şikayetçi. Aslında yüksek değil. Çünkü geçtiğimiz dönemlerde 2 liraya alınan domates şuan 30 lira. Maalesef bütün giderlere zam geldi. Şuan otellerimizdeki rakamlarda çok çok yüksek değil. Şuan elimizde her bütçeye uygun tesisimiz var. Vatandaşlarımız gönüllerince tatil yapabilirler. Örnek verecek olursak sezona göre değişmekle birlikte bu dönemde 2 + çocuklu gidecek bir aile ortalama her şey dahil konseptinde bir otele 5 bin liraya gidebilir. Bunun daha altında fiyatlarda gideceği oteller de var. Bugün 4 bin liraya gidilecek otelde var 30 bin liraya gidilecek otelde var. Bu bir seçenek. Her şey dahil konseptini de karıştırmamak lazım. Her şey dahil denilince buna yolculuk dahil değil. Otel içerisindeki konaklama esnasındaki yiyecek içecek konsepti dahil. Ödemelerde ise BDDK’nın vermiş olduğu düzeylerde şuan ortalama 10 taksite kadar vade farksız aynı fiyatlardan taksitlendirme yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA UYARI

Vatandaşların internet üzerinden alımlarla tatillerini daha ucuza getirecekleri yanılgısına kapılmamaları konusunda uyaran Şahiner sözlerini şu şekilde bitirdi: “Öyle ucuz bir şey söz konusu değil. Ucuz etin yahnisi yavan olur. Kesinlikle internet veya çağrı merkezi üzerinden tatil alımı gerçekleştirmesinler. Turizm Bakanlığı’na ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne bağlı olan acentalarımızdan sigortasını 72 saat öncesine kadar iptal garantili şekilde alımlarını gerçekleştirsinler ki sıkıntı yaşamasınlar. Bu konu ile ilgili çok mağdur olan var.” (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.