Turizmciler Ukrayna'dan umutlu

Turizmciler Ukrayna'dan umutlu
TÜROB Başkanı Bayındır:- "Ulaşım çeşitliliği dikkate alındığında Ukrayna’dan ülkemize bireysel seyahat eden turist sayısı her geçen gün artıyor. İşletmeler tarafından pazarlama faaliyetlerinde bu durumun dikkate alınması yararlı olacaktır"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, ulaşım çeşitliliği dikkate alındığında Ukrayna’dan Türkiye'ye bireysel seyahat eden turist sayısının her geçen gün artığını belirterek, işletmeler tarafından pazarlama faaliyetlerinde bu durumun dikkate alınmasının yararlı olacağını kaydetti.

Bayındır, yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna'nın turizmde bu yıl pek çok pazarın aksine umut verdiğini belirterek, Türkiye'ye yılda 700 bin civarında turist gönderen Ukrayna'nın, Rusya’dan doğan kaybı şu aşamada tam olarak telafi edebilecek boyutta olmadığını ancak bu pazarın ileriye dönük olarak gelişme potansiyelinin iyimserlik oluşturduğunu anlattı.

Rusya’da çalışmaları engellenen Türk kökenli tur operatörlerinin Ukrayna'ya yönelmelerinin bu beklentiyi artırdığını ifade eden Bayındır, bu yıl Ukrayna’dan Türkiye'ye gelecek turist sayısında bir önceki yıla oranla çift haneli artış beklendiğini bildirdi.

Bu yıl turizmde yaşanan sıkıntıları aşmaya çalışan TÜROB'un yeni pazar araştırma ve mevcut pazarları geliştirme hedefinde bu kez Ukrayna'nın olduğunu vurgulayan Bayındır, Ukrayna'da 1.5 milyona yakın insanın tatil için yurtdışına çıktığını, bunların yarısının tercihinin ise Türkiye olduğunu ifade etti.

Kiev'de düzenlenen "22. UITT-Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"nın, Ukrayna pazarıyla ilgili beklentilerini ortaya koyduğunu kaydeden Bayındır, Ukrayna'nın istikrarlı turist sayısıyla Türkiye'nin önemli kaynak pazarları arasında yer aldığını dile getirdi.

Rusya’da faaliyetleri büyük ölçüde engellenen Türk menşeli tur operatörlerinin, Ukrayna kapasitelerini 2016 ve 2017 yıllarında kademeli olarak artıracaklarının öngörüldüğünü belirten Bayındır, şu görüşleri aktardı:

"Ukrayna ülke ekonomisi geriliyor. Ülkede turizm amacı ile yurtdışına çıkabilecek ekonomik güce sahip vatandaş sayısının sınırlı olduğu gözleniyor. 2015 yılında yaklaşık 1.5 milyon kişi turizm amacı ile yurt dışına çıktı. Bunun yarısı Türkiye’ye geldi. Ukraynalı turistlerin, ülkemizde turizm sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettikleri, bir önceki yılın ortalama yüzde 30 altında fiyatlarla yapılan satışlara karşın daha yüksek oranda indirim fırsatlarını bekledikleri gözlemleniyor."

- "Türkiye ilk tercih"

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Ukrayna’da en popüler yurt dışı destinasyonun Türkiye olduğunu ifade ederek, "Ukraynalı turistler Türkiye’de ağırlıklı olarak Antalya ve İstanbul destinasyonlarını tercih ediyor. Ülkemizin iklim, turistik tesis altyapısı, vizesiz giriş, uçuş süresinin kısa olması ve her şey dahil sistemi pazardaki önemli avantajlarından" değerlendirmesinde bulundu.

Ukraynalı turistlerin ortalama tatil süresinin 10 gün olduğunu, rezervasyon dönemlerinin genel olarak tatil başlangıcının 1-2 ay öncesinde gerçekleştiğini anlatan Bayındır, "Buradan Ukraynalı turistlerin ‘Son dakika' olarak adlandırılan turist grubuna dahil oldukları görülüyor" ifadelerine yer verdi.

Türk Hava Yolları'nın, Ukrayna'da Kiev, Odesa, Lviv, Dnipropetrovsk, Herson ve Zaporijya'nın ardından 7. nokta olarak ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ivano Frankivsk ile İstanbul arasında haftanın 7 günü karşılıklı seferler düzenlemeye başladığını hatırlatan Bayındır, "Ulaşım çeşitliliği dikkate alındığında, Ukrayna’dan ülkemize bireysel seyahat eden turist sayısı her geçen gün artıyor. İşletmeler tarafından pazarlama faaliyetlerinde bu durumun dikkate alınması yararlı olacaktır" görüşlerine yer verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.