Turizmin canlanması için turizmciler Kuşadası’nda buluştu

Turizmin canlanması için turizmciler Kuşadası’nda buluştu
İç turizmi canlandırmak amacıyla TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Temsil Kurulunun (BTK) düzenlediği 3 günlük Aydın gezisine; yurt içinden TÜRSAB’ın 35 bölgesinden 12’si davet edildi. Geziye TÜRSAB Konya BTK Başkanı ...

İç turizmi canlandırmak amacıyla TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Temsil Kurulunun (BTK) düzenlediği 3 günlük Aydın gezisine; yurt içinden TÜRSAB’ın 35 bölgesinden 12’si davet edildi. Geziye TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte seyahat acenteleri temsilcileri katıldı.

 

TÜRSAB Kuşadası BTK’nın düzenlediği üç günlük gezide, Kuşadası, Didim, Nazilli ve Aydın’daki otelleri, tarihi ve ören yerleri ile müzeleri gezen turizmciler; normalleşme süreciyle birlikte, turizm tesislerindeki hazırlıkları yerinde görerek inceleme fırsatı buldu.      

 

Gezi sonrasında Kuşadası’nda düzenlenen Gala yemeğine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden, TÜRSAB Kuşadası BTK Başkanı Eda Yurtcan ve yönetim kurulu üyeleri, 12 Bölge başkanları ve seyahat acenteleri katıldı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy konuşmasında seyahat acentelerinin biraya gelmesinden memnun olduğunu belirterek, “Turizmde aydın ve bölgesi önemli bir potansiyele sahiptir. İlimizde müzeler ve ören yerlerimiz vardır. Jeotermal ’de yüzde 80’ne sahiptir. Yaşanan pandemi sürecinden etkilenen ülkemizin çıkması için turizm seyahat acentelerine ihtiyacı vardır. Sizler bu sürece çok önemli katkılar yapacaksınız. Devletimizin uyguladığı kurallar çerçevesinde kontrollü bir şekilde hizmet vereceksiniz. Güvenli turizm için sertifika ile birlikte hareket edilecek. Turizm sektörü bu konuda çok duyarlıdır. Zor günleri birlikte aşacağız. Önümüzdeki süreçte turizm sektöründeki sorunların çözümü için herkese önemli görevler düşüyor. Birlikte  bulunduğumuz noktadan daha iyi bir noktaya ulaşabileceğiz” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,“Pandemi sürecinde en çok etkilenen sektör turizm ve Kuşadası oldu. Aydın ve bölgemizde ciddi anlamda çalışacağız. Normalleşme döneminde ziyaretimize gelmeniz bizleri umutlandırdı. Kuşadası güneşin en iyi battığı ve normalleşme dönemine de en iyi hazırlanan yerlerden birisidir. Yeni döneme Kuşadası hazırdır. Otellerimiz sosyal mesafeye, maske takma ve hijyen kurallarına uygun bir şekildedir. Rahatlıkla tatilinizi yapabileceğiniz bir yapıdayız. Pandemi kurallarına turizmcilerimiz dört dörtlük uyuyorlar. Tatilini yapacak olan vatandaşlarımızı Kuşadası’na ve bölgemize bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız,“ Sizler milliyetçi turizmcilersiniz. Salgından en çok etkilenen turizm sektörü için Cumhurbaşkanın yeniden sektörü desteklemesi için bir kararname daha yayınlamasını istiyoruz.  Normalleşmeyle birlikte iç turizm canlanmazsa 2021’de ülkemizde bir işletme ve turizmci bulamayabiliriz. İflas edeceklerdir. Devlet baba turizmcilere sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir,“Ülkemizin her ilinde hizmet veren turizmciler olarak pandemi sürecinde umudumuzu kesmeyeceğiz.  Bizlerini ağırlayan Belediye Başkanlarımıza, ticaret Odası Başkanlarımıza, otellere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Turizmciler çok önemlidir.  Ticaret açığının yüzde 98’zini bu sektör kapattı. Ülkemizin ekonomisi ve istihdamı için çok önemli bir sektördür. Artık normalleşme dönemiyle birlikte kurallara uyalım. Sosyal Mesafe kurallarına uyarak, maske takarak ve hijyene çok dikkat ederek rahat bir şekilde tatil yapabileceğimizi bu gezide gördük.”

TÜRSAB Kuşadası BTK Temsilcisi Eda Yurtcan,“Pandemi sürecindeki bu zor dönemi tüm tedbirleri uygulayarak geçirdik. Normalleşmeyle koruma faaliyetlerini sürdüren ve devlet tarafından uyulması gereken kurallara uyarak faaliyetlerini sürdüren tesisleri yerinde görmeniz için bu programı düzenledik.  Sizlerin bizlere göndereceğiniz misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlayacağımızdan emin olun. Üç gün süren gezi programımıza destek veren tüm kurumları ve sizlere teşekkür ediyorum.”

Gala yemeğinde TÜRSAB Kuşadası BTK Temsilcisi Eda Yurtcan’a iç turizmi canlandıracak olan programı düzenlediği için teşekkür eden ve Sema figürlü bir tablo hediye eden TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, “Medeniyetler Beşiği, Selçuklu Devletinin Başkenti, Hz. Mevlana’nın, sevginin ve hoşgörünün Şehri Konya’dan bu programa katıldık. Hepimizin bildiği gibi pandemiden en çok etkilenen sektör turizmdir. TÜRSAB’ın bu tür gezileri iç turizmin hareketlenmesine bir katkı yapacaktır. Üç gün süren gezide otellerin uyguladığı tedbirleri, tatilcilerin sosyal mesafeye uyarak, maske takarak ve hijyene dikkat ederek rahat ve güvenli şekilde tatil yapabileceklerini yerinde gördük. Kuşadası BTK temsilciliğinin böylesine güzel ve anlamlı bir gezi düzenlemesine ve bizleri misafir eden tesislere ve kurumlara teşekkür ediyoruz.  Herkesi Konya’ya bekliyoruz. Sizleri misafir etmekten de mutlu oluruz ” dedi.  

Geziye katılan Turizm ve Seyahat Acentelerine Aydın müzesine gezdirerek, bir öğle yemeği veren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer, “Zor günlerden geçiyoruz. Bizlere destek verip, yol arkadaşı olursanız güçleniriz. Birbirimize sahip çıkarak, tedbirlere uyarak bu zorlu süreci aşabiliriz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.