Türk Dili Konuşan Ülkeler Gazeteciler Vakfı'ndan Aa'ya Ziyaret

Türk Dili Konuşan Ülkeler Gazeteciler Vakfı'ndan Aa'ya Ziyaret
Kazakistan'daki 5 farklı şehirden gelen, çeşitli gazete ve televizyonların çalışanlarından oluşan heyet üyeleri, AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'dan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı

İSTANBUL (AA) - Türk Dili Konuşan Ülkeler Gazeteciler Vakfı heyeti, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Kazakistan'daki 5 farklı şehirden gelen, çeşitli gazete ve televizyonlarda çalışan heyet üyelerini, AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan ağırladı.

Vakıf Başkanı Naziya Zoyahmergenkızı, AA'yı yakından takip ettiklerini belirterek, Türkiye ile Kazakistan arasında gelişen ilişkilere değindi.

Altınalan da AA'nın çalışma sistemi hakkında bir sunum gerçekleştirerek, kurumun tarihi ve yayın politikalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Türkiye'de ajans haberciliğinin zorluğu ve hassasiyetine dikkati çeken Altınalan, "Çünkü AA'nın her haberi mahkemede delil kabul edilir. Biz bir haberi mutlaka birkaç yerden teyit eder, ondan sonra servis ederiz. Bir medya mensubu AA'nın geçtiği bir habere kesin doğru olarak bakar." diye konuştu.

Sunum sonrasında heyet, AA'daki birimleri gezdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.