Türk Dünyası Hizmet Ödülleri töreni

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri töreni
MSKÜ Türk Dünyası Topluluğu tarafından, Türk dünyası çalışmalarına tarih, mimarlık, kültür, müzik, sivil toplum kuruluşu ile Türk Dili ve Edebiyatı dallarında katkı sağlayan kişilere ödülleri verildi

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Türk Dünyası Topluluğu tarafından, Türk dünyası çalışmalarına çeşitli dallarda katkı sağlayan kişilere ödüller verildi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan ödül komisyonu başkanı Prof. Dr. Ali Akar, 6 dalda ödül verdiklerini, bu dalların haricinde ödüle layık çalışmaların da yapıldığını söyledi.

Akar, iki yıl içerisinde tarih, sanat, mimarlık, kültür, sivil toplum kuruluşu ile Türk Dili ve Edebiyatı alanında önemli çalışmaların ortaya çıktığını belirterek, "Topluluktaki gençlerimiz, bu dallardaki başarılı çalışmaları takip ettiler ve bu çalışmalar içinde 100'e yakın eser ortaya konuldu. Bu çalışmalar gençlerimiz tarafından sahiplenildi. Ödülün değeri gençlerimizin sahiplenmesinden kaynaklanıyor. Biz de ödül komisyonu olarak ödüle layık görülen isimleri tespit ettik." dedi.

MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça ise Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından sinir uçları gibi soydaşlarla bir araya gelmeye başlanıldığını, bu konuda çalışmaların yapıldığını, bu ödül töreninin de bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Türk Dünyası Tarih ödülüne layık görülen Mimar Sinan Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'ın ödülünü MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça verdi.

Törende ayrıca, mimarlık ödülü Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'e, kültür ödülü Doç. Dr. Mustafa Aksoy'a, müzik ödülü Azeri sanatçı Azerin'e, sivil toplum kuruluşu ödülü Türk Dünyası Vakfı Başkanı Közhan Yazgan'a, Türk Dili ve Edebiyatı ödülü ise Abdullah Yağmur Tunalı'ya verildi.

MSKÜ Türk Dünyası Topluluğu özel ödülü ise Dr. Tenzile Rüstemhan adına Yrd. Doç. Dr. Pınar Yürür'e takdim edildi.

Tören, Azeri sanatçı Azerin ve Muğla Mehter Takımı topluluğunun konserleriyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.