TÜRK DÜNYASININ ŞİİRLERİ

TÜRK DÜNYASININ ŞİİRLERİ
Türkiye Yazarlar Birliği, uzun yıllardır büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni programlarını Güldeste ile taçlandırmaya devam ediyor

Türkiye Yazarlar Birliği, uzun yıllardır büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni programlarını Güldeste ile taçlandırmaya devam ediyor. "Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TİKA’nın desteği, Trakya Üniversitesinin ev sahipliğinde 13-16 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Türkçenin 13. Uluslararası Şiir Şöleni” “Türk Dünyası Şiir Güldestesi-12” adıyla TYB tarafından kitap olarak yayınlandı.

Türk dünyasının en büyük edebiyat organizasyonu olan ve 1992’den beri Türkiye Yazarlar Birliği tarafından gerçekleştirilen şiir şöleninin  on üçüncüsü; “Koca Mimar Sinan’ın Aziz Hatırasına” Edirne’de başlayıp Bulgaristan (Filibe-Kırcaali) ve Yunanistan’da (Gümülcine) devam etmişti.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni Daimi Heyet Başkanı D. Mehmet Doğan’ın sunuş yazısı ile başlayan eserin Yayın Koordinatörlüğünü Mehmet Kurtoğlu, Yayına Hazırlığını da Mustafa Ekici yaptı.

D. Mehmet Doğan’ın şölen açılış konuşması ve Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın ise açılış konferansıyla devam eden Şiir Güldeste’sinde Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden şiir şölenine katılan şairlerin isimleri ve şiirleri yer alıyor.

Şölene Türkiye’den katılan şairler: A: Ali Ural, Ali Sali, Âdem Turan, Aykut Nasip Kelebek, Ahmet Aka, Ali Bal, Hayrettin Orhanoğlu, Halil İbrahim Özdemir, Hakan Şarkdemir, Hicabi Kırlangıç, İsmail Bingöl, İhsan Deniz, İdris Ekinci, Kâmran Tuna, Muhammet Enes Kala, Mehmet Kurtoğlu, Mehmet Sait Uluçay, Mahmut Bıyıklı, Meryem Kılıç, Mustafa Uçurum, Mustafa Yıldız, Muhammet Hüküm,Osman Özbahçe,Özgür Çoban, Selim Tunçbilek,Şafak Çelik, Şeref Akbaba ve Ali Osman Kurt.

Dünyanın dört bir yanından gelen şairlerin katılımıyla yapılan şölende adlarına büyük ödüller verilen Neşatî Dede, Nef’î ve Sehend hakkında bilgilerin olduğu Güldeste’de  şiir oturumları, söyleşiler, basında çıkan haberler ve şölenden görüntüler de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.