TÜRK EDEBİYATININ MAGAZİNİ VE İLGİNÇ ANEKDOTLARI

TÜRK EDEBİYATININ MAGAZİNİ VE İLGİNÇ ANEKDOTLARI
Erdal Altun’un beş kitaplık serisinde edebiyatımızın önemli simalarının hayatlarıyla ilgili ilginç detaylar bir araya getiriliyor

Dağlarda gerilla savaşı yapan yazarımız kim?

Lisedeki öğrencisiyle evlenen yazar

Takma dişlerini yemek masasında temizleyen büyük şair

Şiirlerini çırılçıplak yazan edebiyatçımız

Allah geçtiği için adını sevmeyen eleştirmenimiz

Sevmediklerinden intikamını romanlarında alan büyük yazarımız

Babasının bıçaklanarak öldürüldüğünü görünce kekeme olan yazarımız

 

Eğitimci-araştırmacı yazar Erdal Altun’un edebiyat kitaplarında izine pek rastlanmayan ilginç detayları derlediği metinlerden oluşan beş kitaplık serisi Cenevre Fikir Sanat Yayınlarından çıktı.

Psikanalizden sıkça yararlanılan araştırmalarda edebiyat tarihimizin önemli yazarlarının hayatlarında perde arkası detaylar, huylar, arkadaşlıklar, itiraf ve ihtiraslar gibi pek çok ilgi çekici anekdot yer alıyor.

Seride şu kitaplar yer alıyor:

Tanzimat, Servet-i Fünun ve Fecr-i Ati dönemlerinden Özgün Psikoportreler: Abdülhak Hamit Tarhan, Ahmet Haşim, Ahmet Mithat Efendi, Beşir Fuat, Halit Ziya Uşaklıgil, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Mehmet Rauf, Namık Kemal, Neyzen Tevfik, Tevfik Fikret’in yer aldığı kitapta kadın düşkünlüğünden işten atılan Tarhan, kadınları çirkin ve pis bulan Ahmet Haşim, çok sevdiği oğlunun intiharı ile allak bullak olan Halit Ziya Uşaklıgil, çok eşlilik taraftarı Namık Kemal, bahçıvanlara kızıp haşa Allah’a küfreden Tevfik Fikret gibi pek çok ilginç detay yer alıyor.

Milli Edebiyat döneminden Elit Psikoportreler, Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatından Psikoportreler, Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatından Zıt Kutupların Psikoportreleri, Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatından renkli Psikoportreler diğer kitaplar.

Meraklıların Erdal Altun’dan beş kitabı da indirimli olarak temin etme imkanı olduğunu, bu konuda yazara ait [email protected] mail adresinden bilgi alınabileceğini de hatırlatmış olalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.