Türk futbolunda FETÖ tartışması yeniden alevlendi! Karşılıklı açıklamalar!

Türk futbolunda FETÖ tartışması yeniden alevlendi! Karşılıklı açıklamalar!
Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklama sonrası yaptığı açıklamayla birlikte FETÖ polemiği başladı. Taraflardan karşılıklı açıklamalar geldi

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Beşiktaş maçının hakemi Ali Şansalan ile ilgili "Bu hakem eyyamcının teki, maçı katletti, oyun oynatmadı, futbolcuları saha içerisinde tehdit etti. Bunlar hazırlıklı gelmişler. Nihat Özdemir başkanım hakemlerin içindeki FETÖ'cüleri temizle. Bakın bunlar hep FETÖ'cülerin eseridir" dedi.

FİTİLİ ETHEM SANCAK ATEŞLEDİ

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Adana Demirspor, evinde Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından stat çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, maçı herkesin izlediğini belirterek, "Buradan federasyon başkanına, Merkez Hakem Kurulu Başkanına sözüm olsun. Bu hakem eyyamcının teki, maçı katletti, oyun oynatmadı, futbolcuları saha içerisinde tehdit etti. Futbolcuların itirazlarını bile tehdit ediyordu. Birinci golde hadi bizim futbolcumuz ayağına bastı, VAR'a gittin, peki bizim golde niye VAR'a gitmiyorsun? VAR'daki hakem de aynısı. Son golümüzde futbolcumuz önünü kesmiyor, ofsayt yok. Bunlar hazırlıklı gelmişler. Başkanım hakemlerin içindeki FETÖ'cüleri temizle. Bakın bunlar hep FETÖ'cülerin eseridir. Her kurumda FETÖ'cü varda hakemler içerisinde mi yok. O yüzden başkanlarım sizden rica ediyorum. Bu FETÖ'cü hakemleri temizleyin. Bugün az daha katliam olacaktı. Bütün taraftarı galeyana getirdi. Yeter artık. Hakemlere bu kadar destek veren bir adam olarak, taraftarın beni sürekli eleştirmesine rağmen hiçbir zaman hakemleri eleştirmedim. Ama artık yeter. Böyle eyyamcı hakemlerle bu lig bitmez. Herhalde birinci maçın intikamını aldılar. Bu hakem ilk haftaki Fenerbahçe maçını da yönetti. 1 penaltımız vardı. Maalesef bu hakem penaltıyı da vermedi. Yani bu 4 büyük fobisi nedir. Kimi korumaya çalışıyorsunuz. Yeter ama hakikaten yeter. Nihat Özdemir Başkanım federasyondaki FETÖ'cüleri temizle. Bana ceza verebilirsiniz. Geçmişte de 421 gün ceza verdiniz, beni terbiye etmek için ancak doğruları söylemekten hiçbir zaman kaçınmayacağım" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'TAN SANCAK'A TEPKİ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın Adana Demirspor ile yaptığı maçın ardından rakip kulüp başkanı Murat Sancak'ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Vodafone Park'ta kadın futbol takımının Vodafone ile yaptığı sponsorluk anlaşması töreni sonrası gündeme dair soruları yanıtlayan Çebi, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'ın yaptığı açıklamaların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Adana Demirspor maçını Murat Sancak ile beraber izlediklerini hatırlatan Çebi, "Birdenbire kızgınlıkla televizyonu alıp kırması... Biz orada misafiriz, önümüzde devlet büyüklerin olduğu yerde hakemlere tepki amaçlı televizyonu yerlere vuruyor. Ben de başka kulüp başkanlarıyla maçlar izledim, en ufak nezaketsizliğimiz olmadı. Böyle tepki verirseniz taraftarlar da ağza alınmayacak küfürler eder. Üzüntü duyduğumu, esefle karşıladığımı söylemek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş ve Adana Demirspor camialarının birbirleriyle özdeşleşmiş kulüpler olduğuna dikkati çeken Çebi, "Statlarının açılışında 65 derecede takımımızı maça gönderdik. Ne oldu da birdenbire bu hale geldik. Adana Demirspor maçından bir gün önce sosyal medyadaki yazışmalar tatsız tuzsuz, yakışık almayan yazışmalardır. Bunların nedeni nedir? Kafalarının arkasında başka bir şey mi var? Beşiktaş kendilerine ne zarar vermiş bilemiyoruz. Sayın Başkanın en azından bu konuları benimle paylaşmasını rica ederim. Bir sorun, bir proje varsa söylesin." diye konuştu.

SANCAK'IN "FETÖ" SUÇLAMASI

Murat Sancak'ın hakemlere yönelik "FETÖ" suçlamasına da değinen Çebi, şunları söyledi:

"Sancak maç öncesi başlayıp, sırasında ve sonrasında işi şova döktü. Ne gerek vardı, anlamakta zorlanıyorum. Televizyon televizyon gezerek birçok şey açıklama ihtiyacı niye duyuyorsunuz? Eğer bir şovsa yakışık almadı. Eğer bir plansa bu planı bilmek istiyorum. Bir gerekçesi varsa bilmek istiyorum. 'FETÖ' diyorsunuz. Hakemleri FETÖ ile ilişkilendiriyorsunuz. Bir kanıt varsa, bu çeteyle ilgili bilgiler varsa bir şekilde savcılığı intikal ettirmesini iletmek istiyorum."

Sancak'ın önceki maçlarda hakem konusunda bir açıklamada bulunmadığına dikkati çeken Çebi, "Bazı hakem hatalarının organize olduğunu ifade ettik. Murat Sancak'ın hiç ağzını açmaması sadece Beşiktaş maçında bunu gündeme getirmesi dikkat çekicidir. İstanbul'da oynadığımız maçta atılan goller gol olmamasına rağmen, hakkımızı ararken yanımızda olmayan Murat Sancak'ın birdenbire hakkını aramasını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. O gün de hakemlikle ilgili görüşlerinizi daha doğru söyleseydiniz. Hakemler 4-5 ayda 'FETÖ'cü oldu, ondan önce değillermiş." ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş büyük lokmadır" diyen Çebi, "Türkiye Cumhuriyeti'nden önce kurulmuş bir kulüptür. Kendimize yapılacak yanlışlara saygı çerçevesinde yanıt vermeyi biliriz. Kalecimiz Ersin, Türkiye'nin çok sevdiği genç bir kalecimiz. Nasıl oluyor da kafasına yabancı madde atılıyor. Bunu hangi Adana Demirspor taraftarı yapıyor. Hangi mantıkla yapıyor, zorlanıyorum. Bir şey kurgulanmış, planlanmış gibi hissettim. Ne olduğunu bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Çebi'nin basın toplantısı sırasında Türkiye Futbol Federasyonunun Murat Sancak'ın ifadeleriyle ilgili açıklamada bulunduğunun hatırlatılması üzerine Çebi, "Umarım bizim ve federasyonun çağrısına yanıt verecektir. Hakemler yanlış yapabilir. Ama 'FETÖ' olayı devletin bekasına ve varlığına uzanıyor." ifadelerini kullandı.

Murat Sancak'ın kanallarda Beşiktaş'ın gelecek sezon teknik direktör Şenol Güneş ile çalışacağı yönünde de açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Çebi, "Şov devam ediyor. Hızını alamıyor Şenol Güneş ile ilgili açıklama yapıyor. Şenol Güneş önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta olacakmış. Ben Murat Sancak'ın Beşiktaş'ta yönetici olduğunu hatırlamıyorum. Kendisini basın sözcülüğüne getirdiğimi hatırlamıyorum. Beşiktaş'ı ilgilendiren konuda Adana Demirspor Başkanının açıklama yapması ve bunun da kocaman bir yalan olması yakışık almamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

TFF SAVCILIĞA BAŞVURDU

Türkiye Futbol Federasyonu, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’ın, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamalarına verdiği cevapta, "TFF olarak, Sayın Sancak’ı bu iddialarına ilişkin; elindeki tüm isimleri, bilgi, belge ve kanıtlarıyla federasyonumuza ve devletimizin yetkili mercilerine iletmeye davet eder, bu iddialar hakkında gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduk" ifadelerini kullandı.
TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 25. haftasında 14.02.2022 tarihinde oynanan Adana Demirspor - Beşiktaş müsabakası sonrasında, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak’ın; TFF yetkilileri, hakemlerimiz ve Süper Lig’de görev yapan teknik sorumluların içinde, halen FETÖ’cülerin bulunduğu yönünde medya kuruluşlarına açıklamalarda bulunmuştur.
TFF olarak, Sayın Sancak’ı bu iddialarına ilişkin; elindeki tüm isimleri, bilgi, belge ve kanıtlarıyla federasyonumuza ve devletimizin yetkili mercilerine iletmeye davet eder, bu iddialar hakkında gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunarız."

TFF BAŞKANI ÖZDEMİR'DE MURAT SANCAK'A YANIT
TFF Başkanı Nihat Özdemir, yayın ihalesiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'ın Beşiktaş ile oynadıkları maçın ardından yaptığı açıklamalarla ilgili şunları söyledi:
"Başkanın açıklamasına direkt cevap verecek durumda değilim. Sisteme veya sportmenliğe aykırı bir açıklaması varsa disiplin kuruluna sevk edilir. İfadesi alınır ve ona göre karar verilir. O kulübün başkanı Süper Lig'de üçüncü durumda. Bunu 3. duruma getiren hakemler Ay'dan mı geldi? Avrupa'dan mı getirdik? Galip gelince hakem iyi, berabere kalınca ya da mağlup olunca hakem kötü zihniyetini kabul etmiyoruz. Hakem de insandır. Hatalı kararlar vardır. Netice olarak kararı veren insan. Kötü niyet olmadıktan sonra böyle açıklamaların doğru olduğuna inanmıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.