Türk futbolundan ve Konyaspor'dan Ahmet Çalık geçti

Türk futbolundan ve Konyaspor'dan Ahmet Çalık geçti
 Muhabir
Ankara'ya giderken geçirdiği trafik kazasında vefat eden Ahmet Çalık, vefatı yıl dönümünde anılıyor.

Ahmet Yılmaz Çalık, futbol kariyerine Gençlerbirliği altyapısında başladı.

26 Şubat 1994 Ankara doğumlu olan Ahmet Çalık, Gençlerbirliği altyapısında yetişti. 21 Nisan 2013'te Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında ilk kez A takım forması giyen Çalık, başarılı performansıyla dikkati çekti.

Altyapısında yetiştiği Gençlerbirliği Kulübünde genç yaşta kaptanlık görevini üstlenen Çalık, 2016-17 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray ile sözleşme imzaladı.

Galatasaray'da 3,5 sezon görev alan Çalık, sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesini karşılıklı feshettikten sonra Konyaspor ile anlaştı

Gençlerbirliği, Galatasaray ve Konyaspor'la Süper Lig'de 192 maça çıkan Çalık, 6 gol attı.

ahmet-aclik-kimdir-001.jpg

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

16 yaş altı kategorisinden itibaren milli takıma çağrılan Ahmet Çalık, A Milli Futbol Takımı formasını ilk kez 17 Kasım 2015'te Yunanistan ile oynanan özel maçta giydi.

A Milli Takım'da 8 maça çıkan Çalık, Moldova maçında gol sevinci de yaşadı.

Ahmet Çalık, Konya'dan memleketi Ankara'ya düğün ve nikah hazırlıkları için giderken geçirdiği trafik kazasında 27 yaşında vefat etti.

VEFA ŞEHRİ KONYA HATIRASINA SAHİP ÇIKTI

Konya şehri ve Konyaspor Kulübü ve taraftarları Ahmet Çalık'ın genç futbolcunun hatırasına vefat haberinin alındığı andan itibaren sahip çıktı. Çalık ailesi de bu vefa ve sevgiden dolayı Konya halkına ve Konyaspor'a her fırsatta teşekkür etmeye devam ediyor.
​​​​​​

ahmet-calik-20.jpg

ahmet-calik-9.jpg

ahmet-ca-34.jpg

ahmet-calik-17.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.