Türk heyeti, İranlıları karanfillerle karşıladı

Türk heyeti, İranlıları karanfillerle karşıladı
Turizm Haftası nedeniyle 3 gün Van'da ağırlanacak İranlı turizm heyeti, sınır kapısında karanfillerle karşılandı

VAN (AA) - Turizm Haftası nedeniyle Türkiye'ye davet edilen İran heyeti, Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda karanfil ve çikolatalarla karşılandı.

İki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin gelişmesi amacıyla Van'dan İran'a giden heyet, 9-11 Nisan tarihlerinde komşu ülkede çeşi̇tli̇ temaslarda bulunmuş ve görüştükleri kurum amiri, acente ve otel temsilcilerini Van'da düzenlenecek "Turizm Haftası" etkinliklerine davet etmişti.

Van'dan giden heyetin teklifini kabul eden İran heyeti, bugün kente geldi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Cevdet Özgökçe, TÜRSAB Doğu Anadolu Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Pişkin, aralarında Hoy Vali Yardımcısı Ali Muhammedi, Hoy Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Şerefhanli, belediye meclis üyeleri, Hoy, Tebriz ve Urmiye illerinden acente ve otel temsilcilerinin yer aldığı İran heyetini, sınır kapısında karanfil ve çikolatalarla karşıladı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Aktuğ, İran heyetini 3 gün ilde en iyi şekilde ağırlayıp, kentin tarihi dokusu ve doğal güzelliklerini gezdirerek tanıtım yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Misafirlerinin Van'da memnun ayrılmalarını önemsediklerini belirten Aktuğ, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu herkesin bildiğini, bu ilişkinin turizm ayağında, Van, Hoy, Tebriz ve Urumiye illeriyle ortak program yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

Aktuğ, şöyle konuştu:

"Turizm Haftasını fırsat bilerek, geçen hafta sonu İran'da ziyaretlerde bulunduk. Gittiğimiz şehirlerde gezdik ve sektör temsilcilerini Van'a davet ettik. Bunun için 3 günlük bir program düzenledik. Bu süre boyunca misafirlerimizi Van'da ağırlayacağız ve kentin öne çıkan değerlerini tanıtacağız. Misafirperverliğimizi göstereceğiz. Amacımız turizm sektöründeki birlikteliği daha üst seviyelere çıkarmak ve ilimize gelen İranlı turistleri burada tutabilmek."

- "Amacımız turizmi canlı tutmak"

Kentin turizmini canlı tutmayı amaçladıklarını söyleyen Özgökçe ise önceki yıllarda İranlı turistlerin kenti daha çok ziyaret ettiğini dile getirdi.

Bu sene konaklama gün sayısını artırmak amacıyla proje hazırlandığını ifade eden Özgökçe, şöyle konuştu:

"Bu 'Aile Plajı' projesidir. İran ziyaretimizde İranlı aileler Van'da aile plajı olması yönünde talepte bulundu. İranlılar 'kadınlar için belli yüzme saatleri olmadığı için Antalya'ya gitmek zorunda kalıyoruz' dediler. Onları Van'da tutabilmek için projemizi hayata geçireceğiz. Aile plajı yaptıktan sonra inanıyoruz ki konaklama gün sayısında önemli artış olacak."

İlk kez İran'dan bu kadar kapsamlı acente temsilcisi ile Türkiye'ye geldiklerini belirten İranlı Tur Rehberi İbrahim Mirağayi de her şehirden yaklaşık 20 temsilci olmak üzere toplam 67 kişilik bir heyetle geldiklerini kaydetti.

Aktuğ ve Özgökçe'ye verdikleri emeklerden ötürü çok teşekkür eden Mirağayi, "Ziyaretin en büyük etkeni onlardır. Türk heyetinin kapıya kadar gelip bizi karanfillerle karşılamaları bizi fazlasıyla memnun etti. Zaten İran ile Türkiye, Van ile Urumiye, Tebriz, Hoy illeri kardeştir. Ülkemizi ziyaret eden Türk heyeti bizi Van'da düzenlenen turizm etkinliklerine davet etti. Biz de bu davete karşılıksız kalmamak için geldik. Ziyaret kapsamında kentin tarihi ve doğa güzelliklerini gezmeyi düşünüyoruz. İki ülkenin birbirine yakın şehirleri olan Van, Urumiye, Hoy, Tebriz illerine biz tek millet gözü ile bakıyoruz. Buraya gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türk heyeti, İranlıları karanfillerle karşıladı

Türk heyeti, İranlıları karanfillerle karşıladı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.