Türk-iş Sendikası 81 İlde Eş Zamanlı Olarak Basın Açıklamaları Gerçekleştirildi

 Türk-iş Sendikası 81 İlde Eş Zamanlı Olarak Basın Açıklamaları Gerçekleştirildi
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Sendikası (Türk-İş) Konya İl Şubesi’nde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen torba kanun teklifi hakkında basın toplantısı düzenledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ve kamuoyunda "torba yasa teklifi" olarak bilinen "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"ne karşı, Türk-İş Konya İl Merkezi’nde 81 il temsilciliğiyle eş zamanlı basın açıklaması yapıldı.

Basın toplantısında konuşan Türk-İş Konya İl Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasa teklifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldiğini belirterek, “ ’İstihdam paketi’ adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere ‘istihdam kolaylığı sağlayacağı’ iddia edilen düzenleme, asılında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt üst olmasına neden olacaktır” dedi.

Türk-İş yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürdüğünü ifade eden Başkan Abdülkadir Tamak, “Salgın koşulları fırsata dönüştürülmek istenmektedir. Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır: Yapamayacaksınız yaptırmayacağız! Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemektir. Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır. Arkadaşlar, salgın koşullarında işsizlikle mücadele böyle olmaz, istihdamı arttıracağız deyip işçiler güvensizliğe, sendikasızlığa mahkûm edilemez!” şeklinde konuştu.

“İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme”

Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz diyen Tamak daha sonra şöyle konuştu, “İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor. İşsizlik Sigortası Fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik muafiyet af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmamalıdır. İşçiler zorla zorla ücretsiz izne çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz!  TBMM’deki söz konusu düzenleme “işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme” düzenlemesidir! Bugün rüzgâr eken yarın fırtına biçecektir! İşçinin bu mücadeleye vereceği yanıt nettir: mücadele, mücadele, mücadele! Yaşasın Türk-İş! Yaşasın ekmek, barış, özgürlük mücadelemiz!

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.