Türk kahvesini köpüklü yapmanın püf noktası bakın neymiş

Türk kahvesini köpüklü yapmanın püf noktası bakın neymiş
 Muhabir
Türk Kahvesi 40 yıl hatırı bitmeyen bir tat. Bu tadın maharetli ellerde köpüklüsü ise unutulmaz. İşte o köpüklü kahvenin sırrı bakın ne?

Türk kahvesi mutlu günlerin vazgeçilmez içeceği. Yanına Türk lokumuyla servis edilen bir Türk kahvesinin değişilmez unsuru ise köpüğüdür.

Prof. Dr. Canan Karatay başta olmak üzere alanında uzman çok sayıda isim de Türk kahvesinin önemine dikkat çekiyor.

Hatta uzmanlar günde en az 1 defa şekersiz Türk kahvesi içilmesi gerektiğini söylüyor.

Türk kahvesi denildiğinde akıllara ilk gelen şey köpüktür. Köpüğü bol bir kahve istiyorsanız kahveyi fazla karıştırmayın.

Pişmeye başlayan ve yavaşça yükselen kahvenin üzeri köpüklendiğinde bu köpüğü fincanlara bölüştürüp cezveyi yeniden ocağa koyarak kahvenizi pişirmeye devam edin.

Köpüğü ve kahveyi fincanlara bölüştürürken yavaş yavaş ve fincanın kenarından dökmeye dikkat etmelisiniz. Bir anda ve fincanın ortasına doğru dökülen kahve, köpüğün dağılıp sönmesine neden olur.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.