Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu

Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Devleti ve milleti ile büyük, güçlü, itibarlı bir Kızılay için hep birlikte daha çok çalışacağız. Şu anda dünyada bir tarafta Kızılhaç, bir tarafta Kızılay... Kızılayımızı daha da yaygınlaştıracağız. Daha da yaygın bir coğrafy

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devleti ve milleti ile büyük, güçlü, itibarlı bir Kızılay için hep birlikte daha çok çalışacağız. Şu anda dünyada bir tarafta Kızılhaç, bir tarafta Kızılay... Kızılayımızı daha da yaygınlaştıracağız. Daha da yaygın bir coğrafyada Kızılayımızın etki alanını inşallah geliştireceğiz." dedi.

Erdoğan, Türk Kızılayı'nın ATO Congresium'da düzenlenen Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya, genel kurulun başarılı geçmesi temennisinde bulunarak başladı.

Türkiye ve bölgesi ile dünyadaki tüm insanların zor zamanlarında yanında olmak için 148 yıldır faaliyet gösteren Kızılay'a emek vermiş, yardım etmiş herkese şükranlarını sunan Erdoğan, Doktor Besim Ömer'den Celal Muhtar'a, Safiye Hüseyin Elbi'den Yusuf Akçura'ya kadar çalışmalarıyla Kızılay'ın gönüllerde taht kurmasını sağlayan tüm kahramanları saygıyla, hürmetle, rahmetle yad ettiğini söyledi.

Kızılay'ın yardım çalışmaları sırasında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, bir yıldır gerçekleştirdikleri çalışmalarla, Kızılay'ın daha da ileri gitmesini sağlayan başkan ve ekibine teşekkür etti.

Geçen yıl Kızılay'ın KDV ve stopaj istisnasından yararlanabilmesini sağlayan, kamu arsalarının ve binalarının bu kuruma tahsisine imkan veren düzenlemenin Meclis'te kabul edildiğini anımsatan Erdoğan, bu çerçevede Kızılay Başkanı ve vekilinin de yoğun çabalarıyla tarihine ve şanına yakışır bir genel merkez külliyesi yapımı için Kızılay'a tahsis edilen arsanın hayırlı olmasını diledi.

"Mevcut yer belki bir tarih ama bu mevcut yer Kızılayımıza yakışır bir yer değil" diyen Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yanındaki 30 dönümlük arazi üzerinde Kızılay'a yakışır bir merkezin yapımının çok farklı olacağını kaydetti.

Kızılay'ın, Türkiye'nin 81 ilinin yanında Balkanlar'dan Afrika'ya ve Asya'ya kadar yayılan geniş bir coğrafyada, onlarca ülkede aktif faaliyet yürüten küresel bir yardım kuruluşu haline geldiğini belirten Erdoğan, Kızılay'ın bu büyük misyonuna ve vizyonuna uygun bir altyapıya sahip olmasının zamanının geldiğini, hatta geç kalındığını söyledi.

- "Güçlü bir altyapıya ihtiyaç var"

Afet sonrası müdahale yanında, esas olarak afete hazırlık için böyle güçlü bir altyapıya ihtiyaç olduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızılayımızın 2020 hedeflerine ulaşması için hem şahsım hem Cumhurbaşkanlığı makamı adına elimizden gelen desteği vereceğimizi Sayın Başbakanımız da ifade ettiler. Bunu, Hükümetimizle el ele, omuz omuza yürüteceğiz. Bizim milletimiz samimiyetinden, dürüstlüğünden, gayretinden, hasbiliğinden emin olduğu herkese, her kuruma gönlünü de kucağını da imkanlarını da sonuna kadar açar. Bundan hiç endişeniz olmasın. Kızılay'ın işte bu yolda emin adımlarla ilerlediğine inanıyorum. Yeter ki milletin gönlündeki yerimizi, yerinizi sağlam tutun, diğer sorunların kendiliğinden ve süratle çözüm yoluna girdiğini göreceksiniz. Unutmayınız, eğer arkanızda millet varsa kimse sizi engelleyemez, kimse sizin önünüzde duramaz. Kızılay milletin kurumu haline dönüştüğü, bu konumunu güçlendirdiği müddetçe, Türkiye'de de dünyada da çok büyük işlere imza atmamanız için hiçbir sebep yoktur."

Kızılay'ın kan bağışı konusunda elde ettiği başarının somut bir örnek olduğunu belirten Erdoğan, "2005 yılında topladığı 342 bin ünite kan ile ülkemizin kan ihtiyacının ancak yüzde 19'unu karşılayabilen Kızılay, 2015 yılında 1 milyon 938 bin ünite kan toplayarak ihtiyacın yüzde 85'ini karşılar hale gelmiştir" dedi.

- Vatandaşlara "kısa mesaj" çağrısı

Son 3 yılda Suriye'den Afganistan'a, Filistin'den Somali'ye kadar yurt dışı yardım kampanyalarında 22 milyon lira bağış toplandığını ifade eden Erdoğan, son 3 yılda Kızılay'ın dünya genelinde, 18 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmış olmasının takdire şayan olduğunu söyledi.

Ülke genelinde 91 bine ulaşan üye sayısıyla Kızılay'ın bu güzel hizmetlerini tüm vatandaşlara anlatacağını ve yaygınlaştıracağını kaydeden Erdoğan, "İşte o zaman bu yardımların her geçen yıl daha da katlanarak artacağını düşünüyorum. Devleti ve milleti ile büyük, güçlü, itibarlı bir Kızılay için hep birlikte daha çok çalışacağız. Şu anda dünyada bir tarafta Kızılhaç, bir tarafta Kızılay... Kızılayımızı daha da yaygınlaştıracağız. Daha da yaygın bir coğrafyada Kızılayımızın etki alanını inşallah geliştireceğiz" diye konuştu.

Vatandaşlardan, tüm cep telefonu operatörleri için geçerli olan 2868 kısa mesaj numarasını asla unutmamalarını isteyen Erdoğan, her fırsatta bu numaraya mesaj göndererek, Kızılay'a 10 lira bağışlayan ve bağışlayacak olan herkese şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah'ın doğru yapanların yanında olduğunu ifade etti.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.