Türk kültürü, tema bahçeleriyle EXPO 2016'da olacak

Türk kültürü, tema bahçeleriyle EXPO 2016'da olacak
EXPO 2016 Antalya, 51 "ülke bahçesi"nin yanı sıra çok sayıda belediyenin "tema bahçesi"ne ev sahipliği yapacak

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya'da, 51 "ülke bahçesi" ile çok sayıda büyükşehir ve ilçe belediyesinin kuracağı tema bahçeleri, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, 22 Nisan'da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya'nın ziyaretçileri, ülke bahçelerinde "dünya turu"na çıkacak, tema bahçelerinde de Türkiye'yi yakından tanıma şansı bulacak.İstanbul, Ankara, Antalya, Konya ve Hatay büyükşehir belediyelerinin yanı sıra Malatya'dan Battalgazi Belediyesi ve Burdur Valiliği ile Antalya'dan 10 ilçe belediyesi, kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için bahçe düzenleme çalışması yürütüyor. Aksu'da bin 121 dönümlük sergi alanında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi evinden esinlenerek yapılan Antalya bahçesinde kenti tarihi dokusuyla tanıtacak. 655 metrekarelik alana kurulan bahçede, daha önce Minicity'de bulunan Türkiye'nin tarihi yerlerinin minyatürleri de sergilenecek.Bahçenin peyzajında ise Antalya'nın simgesi narenciye ve zeytin ağaçları kullanılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesinin bahçesinde EXPO 2016'nın temasına uygun olarak çocuklar için oyun alanları da bulunacak. Antalya bahçesinde ayrıca ziyaretçilere kentin tarihi ve doğal güzellikleri de tanıtılacak. Engelliler için özel tasarlanan bahçe hakkında bilgi veren proje mimarı Mustafa Sepetçioğlu, "Amacımız buraya gelen insanlara Antalya'yı en iyi şekilde tanıtmak. İnşallah gelen misafirlerimiz de bundan memnun kalır." dedi.
- İstanbul 5 bin yıllık geçmişi ile EXPO'da
Türkiye tema bahçelerinin kurulacağı alanın en iddialı bahçelerinden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 3 bin 500 metrekare alana kuracağı İstanbul Bahçesi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek, Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış, Roma ve Bizans medeniyetlerinin izlerini taşıyan İstanbul'u 5 bin yıllık köklü geçmişiyle EXPO 2016 Antalya'ya taşıdıklarını vurguladı. Şimşek, şu bilgileri aktardı: "Galata Kulesi'nden Kız Kulesi'ne, camilerden bugünkü modern yapılara kadar her şeyi insanlar bu bahçede bulabilecek. İstanbul'un simgesel yapıları, Cumhuriyet dönemi yapılar, Boğaz Köprüsü'nü de görebilecekler. Mimar Sinan'ın eserini de Cenevizlilerden kalma Galata Kulesi'ni de görebilecekler ama bunların yanında İstanbul'un endemik türü olan bitkileri, botanik yapıları da yine burada sergilemeyi düşünüyoruz."İstanbul bahçesinde peyzaj olarak anıt ağaç, oya, erguvan, servi, çınar, yasemin, lale gibi bitkiler olacak. Bahçede ayrıca Türk bahçesi, Türk avlu döşemesi örnekleri sergilenecek.
- Başkentin Ankapark'ı
EXPO 2016 Antalya Sergi alanında Ankara Büyükşehir Belediyesi de kentin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini ziyaretçilere tanıtacak. 3 bin metrekare alana kurulacak Ankara bahçesinde, çiçek ve çocuk temasına uygun olarak Ankapark'ın bir benzeri yapılacak. Ankara bahçesinde açık ve kapalı alanda çocukların keyifle oynayabileceği oyun grupları yer alacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.