Türk mucit 32'sinde profesör olacak

Türk mucit 32'sinde profesör olacak
ABD'de Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyesi ve "giyilebilir kalp pili"nin mucidi Dr. Dağdeviren, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden profesörlük teklifi aldı

BURSA (AA) - Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyesi ve "giyilebilir kalp pili"nin mucidi Dr. Canan Dağdeviren, müracaat etmemesine rağmen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (Massachusetts Institute of Technology - MIT) profesörlük teklifi aldığını belirterek, gelecek yıl ocak ayında bu unvanla göreve başlayacağını söyledi.

Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan ve MIT Technology Review dergisinin geçen yıl derlediği "35 Yaş Altı 35 Yenilikçi" ile Forbes dergisinin "30 Yaşından Küçük 30 Bilim İnsanı" listelerinde yer alan Dağdeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümünü bitirdiğini, annesi hariç herkesin bu bölümün kendisini mutlu etmeyeceğini, para kazanamayacağını ve iş bulamayacağını söylediğini anlattı.

"28 yaşıma kadar kalp hastaları için bir şeyler yapmaya söz vermiştim"
Dağdeviren, çalışmalarında bilim dallarındaki literatürü taradığını ve yapılmayan bir şeyi farklı konseptte gerçekleştirmeye çalıştığını belirtti.

Dedesini, 28 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiği için hiç görmediğini aktaran Dağdeviren, bundan dolayı onun öldüğü yaşa gelinceye kadar kalp hastaları için bir şeyler yapmaya söz verdiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.