Türk mutfağı tüm dünyada tanınıyor

Türk mutfağı tüm  dünyada tanınıyor
Konya’da “Türk Mutfağı Haftası” etkinliği düzenlendi.

Konya’da “Türk Mutfağı Haftası” etkinliği düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen ve Olgunlaşma Enstitüsü’nün bahçesinde yapılan etkinlikte kurumların okul ve alanlarının tanıtımının yanı sıra özgün ve yerel çalışmalar gelen katılımcılara anlatılarak sergilendi. Programa, Konya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar katıldı.

turk-2.jpg

KONYA MUTFAK ALANINDA ÇOK İDDİALI

Türk Mutfağının tüm dünyada marka değerinin yüksek ve zenginliği ile de tanındığını ifade eden Konya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar, Konya’nın mutfak alanında çok iddialı olduğunu belirtti. Mutfak kültürünün daha geniş kitlelere tanıtılması ve dünya bilinirliğinin arttırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 21- 27 Mayıs tarihlerinde “Türk Mutfağı Haftası” kutlamaya gayret ettiklerini söyleyen Bekarlar, “Programımız çok kısıtlı bir zamana denk geldiği için zenginleştirme konusunda “Zayıf mı kaldık?” Diye düşünmemize rağmen bir hafta boyunca devam eden etkinlikte zengin bir kutlama programının oluştuğunu da görüyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu etkinlikler zenginleştirilerek daha geniş kitlelerin katıldığı programlarla güçlü bir şekilde icra edilecektir” dedi. Kurdele kesimin ardından Borsa İstanbul Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Leman- Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TOKİ Şehit Hidayet Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karatay BİST Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Öztekinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya Selçuklu, Karatay ve Meram Halk Eğitim Merkezilerinin açmış olduğu standlarda misafirlere Türk ve Yöresel mutfaklarından ikramlar sunuldu. (Pakize Yiğiter)

turk-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.