Türk müziğinin en güzel icrası için yarıştılar

Türk müziğinin en güzel icrası için yarıştılar
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen "Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması"nın Doğu Anadolu bölge finali, Malatya'da başladı

MALATYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, genç nesillerin Türk müziğini unutmamaları ve geleceğe taşıyabilmeleri amacıyla organize edilen "Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması"nın Doğu Anadolu bölge finali Malatya'da başladı.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Sahne Sırası Sende" sloganıyla gerçekleştirilen yarışmaya 13 ilden katılan 100 genç, kategorilerinde dereceye girebilmek için jüri üyelerinin karşısında şarkıları en iyi şekilde seslendirmeye çalıştı.

Gençlik Merkezleri Etkinlikler Sosyal Faaliyetler Daire Başkanı Mehmet Kaymakçı, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak ulusal ve uluslararası birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda düzenledikleri bu yarışmanın ikincisini gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakçı, "Türk müziği bizim kültürümüz. Kültürümüzün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Bunu bir vazife olarak görüyoruz. Bu bir yarışma ama sadece bir yarışma değil. Bu tür organizasyonlar birliğimizin ve beraberliğimizin teminatı." dedi.

Mehmet Kaymakçı, yarışmaya 3 bin 258 gencin başvurduğunu, illerde dereceye girenlerin grup yarışmalarına katılmaya hak kazandığını ifade etti.

Sosyal etkinlikleri sürdürdüklerini anlatan Kaymakçı, bu kapsamda skeç yarışması da yaptıklarını, Doğu Anadolu Bölge Yarışması'nı Erzurum'da gerçekleştirileceklerini ve tüm bölgeleri dolaşacaklarını kaydetti.

Daha sonra "solo kız-erkek ses ve solo çalgı" dallarında gerçekleştirilen yarışmaya, Hakkari, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı, Van, Ardahan ve Iğdır gibi illerden katılan gençler sahnede performanslarını sergiledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.