Türk Ocaklarından nevruz kutlaması

Türk Ocaklarından nevruz kutlaması
Bakırköy'de düzenlenen kutlamaya, Türk Cumhuriyetlerinin yanı sıra Bosna Hersek'ten de dans ve müzik grupları katıldı

İSTANBUL (AA) - Türk Ocakları Bakırköy Şubesinin düzenlediği nevruz kutlamasına, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan,Tacikistan, Kırım ve Bosna-Hersek'ten dans grupları katıldı.

Bakırköy'deki Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde Türk Ocakları Bakırköy Şubesinin organize ettiği Bakırköy Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) desteklediği "Nevruz (Yenigün) Şenliği" 7 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Gecede konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, baharın uyanışı ve yeni günün müjdeleyicisi nevruzun ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşliğine vesile olmasını diledi.

Türk Cumhuriyetlerinden gelip, nevruz coşkusunu Türk halkıyla paylaşan bütün gruplara teşekkür eden Kerimoğlu, "Umarım sağlık, sıhhat ve mutluluk içinde nice nevruzlar kutlarız. Nevruz, ülkemize huzur, barış, birlik ve beraberlik getirir." dedi.

TÜRKSOY Temsilcisi Sancar Mülazimoğlu da kutlamalara gölge düşüren hain terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, dünyada huzur, barış ve bereketin sembolü olan nevruzun adına yakışır şekilde yıllarca kutlanmasını ümit ettiğini söyledi.

Mülazimoğlu, bu yılki nevruz kutlamalarının ayrı bir önem taşıdığına dikkati çekerek, "Bu yılki nevruz kutlamalarında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan bağımsızlıklarının 25. yılını idrak etmektedir. Bu ülkelerde köklü bir geçmişe sahip olan nevruz geleneği, bağımsızlıktan sonra yeniden canlanmıştır. 25 yıl önce hayal dahi edemediğimiz bugünkü nevruz kucaklaşması da yine Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıkları sayesinde gerçekleşmektedir.Türk halklarının kardeşliğinin ebedi olmasını diliyorum." diye konuştu.

Türk Ocakları Bakırköy Şube Başkanı Arif Akdeniz ise Türk dünyasında doğanın uyanışı, baharın gelişi, Türklerin Ergenekon'dan çıkışının yıl dönümü olarak kutlanılan nevruzun aynı zamanda Türk tarihinde kullanılan pek çok takvimin de başlangıcını oluşturduğunu dile getirdi.

Akdeniz, bayramların kucaklaşma, barışma, birlik ve beraberlik günü olduğunu belirterek, "Nevruz, Türklerde hürriyet ve istiklal aşkının bayramıdır. Nevruz, hayatları boyunca esareti asla kabul etmemiş olan Türklerin bayramıdır. Nevruzun Türk tarih ve kültüründe köklü bir geçmişi bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan,Tacikistan, Kırım ve Bosna-Hersek'ten müzik ve halk dansları grupları katıldı. Gecenin sonunda sahne alan Kafkas Yıldızları'nın dans gösterisi davetlilerin büyük beğenisini topladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.