Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci kuruluş yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci kuruluş yıl dönümü
Diyarbakır Emniyet Müdür Taşdan: "Türk Polis Teşkilatı, gerektiğinde devletin şefkatli eli olmuş, vicdan, merhamet, doğruluk ve adaletten ayrılmadan milletle el ele gönülden gönüle köprüler kurmuştur"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Emniyet Müdür Adnan Taşdan, "Türk Polis Teşkilatı, gerektiğinde devletin şefkatli eli olmuş, vicdan, merhamet, doğruluk ve adaletten ayrılmadan milletle el ele gönülden gönüle köprüler kurmuştur." dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nce Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıt Park'ta düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Müdür Taşdan yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın dünyadaki hızlı değişim ve Türkiye'nin gelişimine bağlı olarak eğitim ve teknolojik alanda sürekli kendini yenilediğini belirterek, "Türk Polis Teşkilatı, gerektiğinde devletin şefkatli eli olmuş, vicdan, merhamet, doğruluk ve adaletten ayrılmadan milletle el ele gönülden gönüle köprüler kurmuştur." ifadesini kullandı.

Teşkilatın, milletin refah ve huzuru için suç ve suçla mücadeledeki kararlılığıyla haftanın 7 günü 24 saat görev yaparak, devletin çelik bileği, güvenliğin teminatı olduğunu dile getiren Taşdan, şöyle konuştu:

"Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken hainler, var olan huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla sahnelere çıkarak, kaos ortamı yaratmaya çalışmaktadırlar. Geçmişte olduğu gibi dimdik ayakta hainlere karşı topyekün mücadele ederek, başarılarımıza yeni başarılar eklemekteyiz. Bu uğurda canı pahasına görev yapan Türk Polisi, bu görev aşkını devletin kudretinden almaktadır. Yasaların verdiği yetki ve görevleri hukuk sınırları içerisinde kalarak, başarıyla yerine getirmektedir."

Taşdan, giydiği polis kıyafetiyle törene katılan kızla yakından ilgilenerek, ona hediye verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.