Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürlüğü'nün hukukun üstünlüğü, sivil katılım ve denetime açıklık, şeffaflık,...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürlüğü'nün hukukun üstünlüğü, sivil katılım ve denetime açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik gibi çağdaş değerleri de kapsayan hizmet anlayışına önem verdiğini bildirdi.

Tuna, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski, köklü ve güçlü kurumlarından birisi olan emniyet teşkilatının, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruma, huzur ve güven ortamını tesis etme, suç ve suçlu ile mücadelede her türlü kanunsuzluğa, olumsuz tutum ve davranışlara karşı, hukukun üstünlüğüne bağlı, insan haklarına saygı temelinde toplumun değerlerini koruyup kollayan ve vatandaşların hak ve özgürlüklerini rahatlıkla kullanmalarını sağlama noktasında çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden başarılı bir şekilde 171 yıldır çalıştığını kaydetti.

Türk milletinin büyük bir aile olduğunu ifade eden Vali Tuna, şunları kaydetti:

"Bu ailenin baş taçları da şehit ailelerimiz ve gazilerimizdir. Emniyet ve jandarma personeli bizim göz bebeğimizdir. Evlerimizde rahat uyuyabiliyorsak, huzur içerisinde dolaşabiliyorsak bu arkadaşlarımızın gece gündüz demeden ailelerini de ihmal etme pahasına çalışmaları sayesinde olmaktadır. Bu düşüncelerle ebediyete intikal eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Eskişehir polis teşkilatı olarak hukukun üstünlüğü, sivil katılım ve denetime açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik gibi çağdaş değerleri de kapsayan hizmet anlayışına önem veriyoruz. Ülkemizin gelişip büyümesine bağlı olarak kendisini devamlı yenileyen emniyet teşkilatımız, suç ve suçluyu takipte daha modern araç, gereç ve teknolojik donanımları kullanmaktadır. Fiziki şartlarında en üst seviyede olması için çalışmalarımız devam etmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.