Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı
SİPER-SEN Genel Başkan Yardımcısı Dinç:- "Emniyet Teşkilatı, toplumunun huzur ve güvenini sağlayan, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan, bu uğurda gerektiğinde canını seve seve feda eden insanların kur

ÇANKIRI (AA) - Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası (SİPER-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Necla Dinç, Emniyet Teşkilatının toplumun huzur ve güvenini sağlayan, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan, bu uğurda gerektiğinde canını seve seve feda eden insanların kurumu olduğunu belirtti.

Dinç, Polis Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılının kutladığını hatırlattı.

Polisliğin çok yönlü bir meslek olduğuna dikkati çeken Dinç, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Polis bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır' ifadesinin izinde çağın bilim ve teknolojisine uygun en üst seviyede eğitimli ve donanımlı, görevinin bilinci içerisinde, yüksek disiplin anlayışına sahip, aynı zamanda hoşgörülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla ülkemizde demokrasinin tüm kuralları ile birlikte benimsenmesi rolünün farkındadır." ifadesini kullandı.

Emniyet teşkilatının ülkenin övünç kaynağı olduğunu vurgulayan Dinç, şunları kaydetti:

"Emniyet Teşkilatı, toplumunun huzur ve güvenini sağlayan, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan, bu uğurda gerektiğinde canını seve seve feda eden insanların kurumudur. Teşkilatın parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Gücünü Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarından alarak fedakarca yürüttüğü çalışmaların küçük bir parçası olmaktan onur duyduğum teşkilatımızın kuruluşunun 171. yılını coşkuyla kutlarken, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, kutsal değerleri uğruna şehit olan emniyet mensuplarımızı rahmet ve şükranla anıyor, malul ve halen görev başında olan tüm emniyet personelimize, aileleri ile sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.