Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı
Sakarya, Bartın, Kocaeli ve Karabük'te Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla tören düzenlendi

SAKARYA (AA) - Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı, Sakarya, Bartın, Kocaeli ve Karabük'te törenlerle kutlandı.

Adapazarı Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, güvenlik kuvvetlerinin yurdun her yanında cesur bir şekilde görev yaptığını söyledi.

Vali Coş, özellikle bölücü terör örgütü ile mücadele konusunda, güvenlik güçleri ve silahlı kuvvetlerin, vatandaşa zarar gelmemesi için teröristlerin etkisiz hale getirilmesi konusunda büyük kahramanlıklar gösterdiğini vurguladı.

Milletin, birlik ve beraberliğini koruduğu müddetçe, güvenlik kuvvetlerinin üstlendiği görevi yerine getirmek için fedakarlık gösterdikçe kötü niyetli çabaların başarıya ulaşamayacağını ifade eden Coş, şöyle konuştu:

"Bütün güvenlik güçleri mensuplarımızı, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı nedeniyle minnet ve şükranla yad ediyoruz. Devlete ve milletimize önemli ölçüde zarar veren, güvenlik kuvvetlerinin ve devletimizin mücadelede en zorlandığı terör örgütü FETÖ'dür. Çünkü bu örgüt diğer örgütler gibi devletin dışında değildir. Onlara göre Türkiye Cumhuriyeti terör devleti, terörle mücadele de katliamdır. Vatandaşı korumak amacıyla ölümle burun buruna görev yapan güvenlik kuvvetlerini katil ilan ediliyorlar. Bu örgütün en önemli tehlikesi devletimizin içinde çeşitli görevlerde bulunması suretiyle elde ettikleri bilgileri terör örgütüne ulaştırması. Bu bilgilerle terör örgütleri güvenlik güçlerinin yapacağı operasyonlardan haberdar oluyor."

Coş, devletin, içinde ve dışındaki tüm terör örgütlerini etkisiz hale getirmeye kararlı olduğunu işaret ederek, memleketin hiçbir köşesinde bayrağın dalgalanmasının engellenmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı da milletin huzur ve güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını münferit olaylar dışında ilin güven içinde olduğunu söyledi.

Daha sonra etkinlik kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Korosu'nca Polis Marşı okundu.

Törende, şiir ve çeşitli tiyatro gösterimleri sahnelendi.

- Karabük

Karabük'te Yenişehir Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende anıta çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Orhan Alimoğlu, törende yaptığı konuşmada, insanların bulunduğu yerde devlet düzeninin olmadığı takdirde huzur, güven ve adaletin olamayacağını söyledi.

Devlet düzeni olması için tarihin başından sonuna kadar emniyet teşkilatının gerekli olduğunu işaret eden Alimoğlu, "Devlet hayatı, millet hayatı aslında bir bütündür ama bunun içinde emniyet teşkilatımız dünyanın sonuna kadar lazım olacak bir teşkilattır." diye konuştu.

Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever de polisliğin şerefli bir meslek olduğunu vurgulayarak, "Çünkü masum insanlara kötülük yapanları yakalamak, yardıma ihtiyacı olana yardımcı olmak, adaleti sağlamak kutsal bir görevdir. Devletin bekası için, bu vatan için, bu millet için canını feda etmesi hiçbir şeyle ölçülemez." dedi.

Karabük şehitliğindeki törende de protokol üyeleri ve şehit yakınları şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

- Kocaeli

Kocaeli'de Kültür Tepesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, burada yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının toplumsal huzur ve düzeni ile vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli görevleri üstlendiğini söyledi.

Törene, Türkiye Polis Emeklileri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Şahin, emniyet şube müdürleri, emekli polisler ve vatandaşlar katıldı.

Hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona eren törenin ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı motorize ekipler tarafından kortej geçişi yapıldı.

- Bartın

Bartın'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, burada yaptığı konuşmada, polis teşkilatı olarak, temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayışla hizmet ettiklerini söyledi.

Yasaların polise verdiği yetkiyi, doğru ve zamanında kullanmanın önemli olduğunu ifade eden Aydoğdu, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bekasını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedef alan şer odakları karşısında gece gündüz demeden sürdürülen operasyonlarda, göğüslerini silah ve bombalara siper ederek, şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu kutsal mücadelede şu an görev yapmaya devam eden tüm güvenlik güçlerimize ve Bartın'dan geçici olarak gönderdiğimiz personelimize selam ve dualarımızı yolluyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun."

Törene, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Bartın Barosu Başkanı Ferhat Parlatır ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.