Türk Telekom-Fenerbahçe maçının ardından

Türk Telekom-Fenerbahçe maçının ardından
Türk Telekom Başantrenörü Bıyıktay: "Fenerbahçe'nin sert savunmasına cevap veremedik"

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 24. haftasında Fenerbahçe'ye 85-83 yenilen Türk Telekom'un başantrenörü Burak Bıyıktay, son saniye basketiyle kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bıyıktay, maçın genelinde istedikleri oyunu sahaya koyduklarını belirterek, Fenerbahçe'nin son bölümdeki sert savunmasına cevap verememelerinden yakındı.

Ankara'da Anadolu Efes'e uzatmada, Fenerbahçe'ye ise son saniye basketiyle kaybettiklerini belirten Bıyıktay, "Maçın sonlarına doğru yorulduk. Maçı kazanma noktasına kadar getirdik. Harris'in son saniyelerde kullandığı serbest atışlardan ilki girseydi, skor çok daha farklı olabilirdi. Obradovic'in aldığı teknik faul sonrasında aleyhimize çalınan birkaç düdük vardı. Bu tür maçlarda 1-2 düdük oyunu etkileyebiliyor. Bu pozisyon sonrasında oyun sertleşti, hakemler de buna izin verdi. Fenerbahçe'nin sert savunmasına cevap veremedik ve bizi yakalamalarına izin verdik. Kazanmak için bazen insana şans da gerekiyor." diye konuştu.

 

- Fenerbahçe cephesi

 

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, maç öncesi rakiplerini iyi çalışmalarına karşın uygulamada zorlandıklarını söyledi.

Türk Telekom oyuncuları Haislip ve Harris'in çok skorer olduğunu vurgulayan Obradovic, şöyle konuştu:

"Son periyotta onları daha da iyi kontrol etmeye çalıştık. Bu şekilde kazandığımıza göre şans bizimle beraberdi. Datome, Ali Muhammed ve Antic bomboş atışları kaçırdı ama daha zor bir atışı Bogdanovic soktu. Basketbol böyle bir oyun. Türk Telekom'u tebrik etmek istiyorum. Tüm kalbimle puan durumunda oldukları yeri hak etmediklerini düşünüyorum ve umuyorum ki daha iyi konuma gelirler. Taraftarlarımıza bu duygusal maçta bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir program içindeyiz. Maçın buralara gelmesinde yorgunluğun da etkisi olabilir."

Obradovic, tüm oyunculara yenilgiyi kabul etmeyen yapıda oynadıkları için teşekkür ederek, "Udoh'a ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Tek uzun oyuncumuz olduğu için onu değiştirme şansım yoktu. O da tüm maç oynamak zorunda kaldı. Özellikle ikinci yarıda savunmamızın anahtar oyuncusuydu." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.