Türk Toraks Derneği'nden AA'ya ödül

Türk Toraks Derneği'nden AA'ya ödül
Türk Toraks Derneği, Anadolu Ajansı muhabiri Yeşim Sert Karaaslan'ı ödüle layık gördü

ANTALYA (AA) - Türk Toraks Derneği tarafından, toplumsal bilincin kazandırılması ve etkin habercilik anlayışından dolayı Anadolu Ajansı muhabiri Yeşim Sert Karaaslan'a ödül verildi.

Türk Toraks Derneği'nce bu yıl 19'ncusu düzenlenen tıp kongresi, Antalya'da gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin üyesi bulunan göğüs hastalıkları uzmanlarının bir araya geldiği kongrede, alana ilişkin yeni tedavi yöntemleri, hastalığa etki eden risk faktörleri, yeni ilaç uygulamaları gibi birçok konu masaya yatırıldı.

Kongrenin kapanışında düzenlenen törende konuşan Dernek Başkanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, uzmanlık alanlarına giren astım, alerji, immünoterapi, uyku bozukluğu, akciğer sağlığı gibi çeşitli göğüs hastalıklarına karşı toplumsal farkındalığın kazandırılmasının, ilgili hastalıklardan korunmada ve tedavi başarısında çok önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Toplum bilincinin artırılmasında medyaya da en az hekimler kadar sorumluluk düştüğünü vurgulayan Yorgancıoğlu, basında yer alan her doğru, bilgilendirici haberin hastalıkla mücadelede önemli bir basamak oluşturduğunu ifade etti.

Bilimsel verilere dayanan, hasta ve hasta yakınlarını doğru yönlendiren, korunma yollarına ilişkin farkındalık kazanılmasına aracı olan haberlerin, ancak uzman sağlık habercileri tarafından kaleme alındığını belirten Yorgancıoğlu, bu nedenle bu yıl basın ödülleri verildiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, toplumsal bilincin kazandırılması ve etkin habercilik anlayışından dolayı Anadolu Ajansı muhabiri Yeşim Sert Karaaslan'ın ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Yeşim Sert Karaaslan'a ödülünü Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı ve Gelecek Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu verdi.

Hürriyet gazetesinden Mesude Erşan, Cumhuriyet gazetesinden Sibel Bahçetepe, Türkiye gazetesinden Ziyneti Kocabıyık ve Medimagazin'den İbrahim Ersoy da ödüle layık görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.