Türk traktör pazarı yıla büyüyerek başladı

Türk traktör pazarı yıla büyüyerek başladı
TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı Özdemir:- "2016 yılına çok iyi başladık. Ocak ayında traktör pazarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 büyüdü"- "Yağışlar ve devlet desteklemeleriyle bu yılın da çiftçilerimiz adına çok bereketli ve kazançlı olacağına

KONYA (AA) - AYŞE ŞENSOY - Türkiye'de ocak ayında traktör pazarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 büyüdüğü belirtildi.

TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün en eski ve en büyük kurumu olarak çiftçileri modern tarıma yönlendirip, verimliliği artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi her yıl fuarlarda yeni bir ürünün lansmanını yapmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Özdemir, iki yıl önce Konya Tarım Fuarı'nda bahçe traktörünün lansmanını yaptıklarını ve bu ürünün Avrupa'da yılın traktörü seçildiğini ifade etti.

Geçen yıl sundukları traktörün yılın traktörü seçildiğini dile getiren Özdemir, "Bu yıl da Türk mühendisler tarafından tasarlanan, geliştirilen ve TürkTraktör'de üretilen TT4 traktörümüzün lansmanını yapıyoruz. Tarladaki tüm çalışma koşulları düşünülerek geliştirilen, yüksek performans ile kesintisiz gücü, konfor ve ergonomiyi bir arada sunan yeni TT4 serisini çiftçilerimize sunduk" diye konuştu.

- "Türkiye traktör pazarı yüzde 20 büyüdü"

Özdemir, 2015'in yağışlar dolayısıyla, çiftçiler açısından çok verimli, bereketli ve bol kazançlı bir yıl olduğunu söyledi.

Yağışların bol olmasının, başta buğday ve arpa olmak üzere birçok üründe rekor seviyede rekolte sağladığını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu sayede çiftçinin kazançlı bir yıl geçirmesi de traktör talebini artırdı. Geçen yıl Türkiye'de traktör pazarı yüzde 12 büyüyerek, 66 bin 775 adet olarak tarihi rekor kırdı. TürkTraktör de bundan nasibini alarak, üretim, satış, ciro ve kar rekoru kırdı. 47 bin 124 traktör satışı gerçekleştirdik. Bu da beraberinde üretim rekorunu getirdi. 3,1 milyar lira, yani 1 milyar avro ciro gerçekleştirdik. Geçen yıl 605 milyon lira brüt kar gerçekleştirdik. 2015, TürkTraktör için verimli, rekorlarla dolu bir yıl oldu. 2016 yılına çok iyi başladık. Sonbaharda yağışlar az oldu fakat ocak, şubat ve mart ayındaki yağışlar gidişatı toparladı. Ocak ayında traktör pazarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 büyüdü. Yağışlar ve devlet desteklemeleriyle bu yılın da çiftçilerimiz adına çok bereketli ve kazançlı olacağına inanıyoruz."

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinin çiftçilere çok büyük faydası olduğunun altını çizen Özdemir, geçen yıl Türkiye'de 42 ilde verilen bu desteklerin, kırsal kalkınmanın gelişimine çok büyük katkı sağladığını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.