'Türk vatandaşlığına alınmaları konusunu oy hesabıyla gündeme getirmek sorumsuzluk'

'Türk vatandaşlığına alınmaları konusunu oy hesabıyla gündeme getirmek sorumsuzluk'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'den gelenlere vatandaşlık verilmesi konusuna ilişkin "Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmaları konusunu siyasi dürtü ve oy hesabıyla gündeme getirmek bir defa sorumsuzluktur" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk vatandaşlığı Cumhurbaşkanı’nın keyfine bırakılmış, aklının estiği gibi lütfedeceği bir unvan değildir." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi.

Konuşmasının başında Ramazan Bayramı süresince milleti üzen konuların başında can ve mal kaybına neden olan trafik facialarının yanı sıra Giresun’daki helikopter kazası geldiğini belirten Bahçeli, yaralıları hastaneye yetiştiren vatandaşlara da teşekkür etti. Bahçeli, Karadeniz bölgesindeki aşırı yağışların sel ve heyelanlara neden olduğunu da anımsatarak inceleme yapmak üzere MHP İstanbul milletvekili İsmail Faruk Aksu’yu afet bölgesine gönderdiklerini söyledi.

-Kana bulandı


Bahçeli, şöyle devam etti:

"Çözüm diyorlardı, çözülen ve çürüyen iç huzur ortamı oldu. Barış masalları anlatıyorlardı, bahar gelecek, terör bitecekti. Ancak masalın yerini vahim gerçek, baharın yerini kara kış aldı, biteceği söylenen terör ise Türkiye’yi kana buladı.

Üzerinde yaşamaktan onur duyduğumuz bin yıllık Türk toprağı olan aziz vatanımız, basiretsiz iktidar kadrolarının elinde sosyolojik ve siyasal bir kırılmanın tarihsel eşiğine kadar bükülmüş durumdadır. Bugün önümüze konan dehşet tablosu, terörden kurtuluş reçetesi olarak dayatılmak istenen ve adına çözüm süreci denen ihanet projesinin baş aktörlerinin eseridir. PKK üzerinden yıllardır ekilen rüzgar, maalesef ki şimdi mayın, bomba ve terör olarak biçilmektedir."

Devlet Bahçeli, kuvayımilliye ruhu ile yeni bir milli şahlanışı harekete geçirmenin, artık Türkiye için ölüm kalım meselesi haline geldiğini belirtti.

-Suriyelilere vatandaşlık


Konuşmasında Suriye'den gelenlere vatandaşlık verilmesi konusuna da değinen Bahçeli, Türk vatandaşlığının Cumhurbaşkanı’nın keyfine bırakılmış, aklının estiği gibi lütfedeceği bir unvan olmadığını savundu.

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Biz Suriye’deki iç savaş şartlarından dolayı ülkemize sığınanlara elbette gönlümüzü açalım, ekmeğimizi paylaşalım, Türk milletinin cömertliğini ve alicenaplığını gösterelim. Komşuluk hukuku neyi gerektiriyorsa onu yapalım. İnsani yardım ve desteğimizi muhataplarına sunalım. Bunlara bir diyeceğimiz olmayacaktır.

Ancak Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmaları konusunu siyasi dürtü ve oy hesabıyla gündeme getirmek bir defa sorumsuzluktur. Kendi vatanlarını bırakıp gelenlere, bir kalemde Türk vatandaşlığı payesi vermek, ortak vatandan bahsetmek eğer düşüncesizlik değilse telafisi imkansız bir şuursuzluktur.

Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var idiyse, bu milletin asil evlatlarından bu zamana kadar niçin esirgenmiştir?"

-"Suriyelilerin durumu başka"


Devlet Bahçeli, Türk vatandaşlarının Almanya’ya ülkelerinden kaçarak değil, bilakis iş gücü eksikliğinden dolayı davet üzerine gittiklerini anımsattı ve Suriyelilerin durumunun başka olduğunu vurguladı.

Suriyelilerin neden olduğu "sosyal uyumdaki açmazlar, sınır il ve ilçelerdeki asayişsizlik ve ahlaki problemlerin toplumsal huzuru tehdit ettiğini" belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türk vatandaşlığı Cumhurbaşkanı’nın keyfine bırakılmış, aklının estiği gibi lütfedeceği bir unvan değildir. Siyasi düşünce ve parti rozeti farklılığına bakmadan vatanını ve milletini seven herkesi Türk vatandaşlığı konusunda demokratik itirazını göstermeye çağırıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.