Türk ve İngiliz seyahat acente yetkilileri Bodrum'da

Türk ve İngiliz seyahat acente yetkilileri Bodrum'da
Bodrum Belediyesi İngiltere'de faaliyet gösteren bazı seyahat acenteleri ve tur operatörlerini konuk etti

MUĞLA (AA) - Bodrum Belediyesi, Fransız, İngiliz ve Çek gazetecilerin ardından, İngiltere'de faaliyet gösteren bazı seyahat acenteleri ve tur operatörlerini konuk etti.

Bodrum'a davet edilen bir grup turizmci, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Kocadon, kendilerini ilçede görmekten dolayı memnun olduğunu ifade etti.

Bodrum turizminde İngilizlerin büyük ağırlığının olduğunu belirten Kocadon, "Bugün Bodrumlu birçok ailenin çocukları yurt dışında okuyabiliyorsa Bodrum'da çok büyük yatırımlar oluyorsa sağlık kuruluşları yapılıyorsa güzel okullar yapılıyorsa bunun altında yatan nedenlerden bir tanesi turizm ve özellikle İngilizlerin Bodrum'a yapmış olduğu katkıdır." dedi.

Kocadon, özellikle Gümbet bölgesinin adının İngilizler sayesinde bütün Avrupa'ya duyurulduğunu dile getirerek, Bodrum'un, Türkiye'nin dünyaya açılan bir medeniyet kapısı olduğunu, herkesin burada özgürce tatilini yapabildiğini ifade etti.

Grupta bulunan Eco Turkey isimli turizm acentesinin yetkilisi Ali Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan son olaylardan dolayı satış yapmakta zorlandıklarını ifade etti.

Keskin, İngiltere'den gelenler arasında sadece yaz aylarında değil, yılın 12 ayı turizm yapılabileceğini anlatacak doğa, kültür, tarih, safari, eko turizm ve helal turizm olmak üzere farklı turizm kollarından temsilcilerin olduğuna dikkati çekti.

Terörizmin Türkiye için olumsuz imaj yarattığını ifade eden Keskin, "Bu olumsuz imajı, bu konuklarımızla Bodrum'da doğru biçimde tanıtım yaparak tedirginlikleri en az seviyeye indirmek istiyoruz." diye konuştu.

Keskin, Türkiye'deki güvenlik endişelerini dile getiren müşterilerine, "İngiltere, Belçika, İspanya ne kadar güvenli ise Türkiye de o kadar güvenli" cevabını verdiğini de sözlerine ekledi.

Those Travel Guys Group temsilcisi Peter Foster ise yaşanan terör olaylarının ardından, İngiliz turistlerin kafasında güvenlikle ilgili şüpheler oluştuğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Birkaç gündür Türkiye'deyiz ve güvenlikle ilgili hiçbir sorun yaşamadık. Özellikle Bodrum'un yılın 12 ayı turizm yapılabilecek, tatile gelinebilecek bir bölge olduğunu gördük. İngilizlerin önemli bir bölümünün tatil için Bodrum'u tercih edeceklerine inanıyorum."

Toplantıda İngiltere'de faaliyet gösteren Türk ve İngiliz turizmcilere, Bodrum tanıtımı ile ilgili sunumlar da yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.