Türk Yıldızları EXPO 2016 Antalya'da uçacak

Türk Yıldızları EXPO 2016 Antalya'da uçacak
Dünyanın sayılı süpersonik akrotimleri arasında yer alan Türk Yıldızları, 23 Nisan'da EXPO 2016 Antalya'da yapacağı gösteri öncesi keşif yaptı

ANTALYA (AA) - Dünyanın sayılı süpersonik akrotimleri arasında yer alan Türk Yıldızları, 23 Nisan'da EXPO 2016 Antalya'da yapacakları gösteri öncesi keşifte bulundu.
EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, çiçek ve çocuk temasıyla 22 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle resmi açılışı gerçekleştirilecek EXPO 2016 Antalya'da açılış hazırlıkları sürüyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ziyaretçilere açılacak EXPO 2016 Antalya'nın ilk gününde Türk Yıldızları Akrobasi Timi de gösteri sunacak.
Türk Yıldızları Filo Komutanı Kurmay Yarbay Şenol Çetin ve ekip arkadaşları, gösteri öncesinde Aksu'da bulunan sergi alanında keşif yaptı ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın'ı ziyaret etti.
Çetin, ziyarette yaptığı konuşmada, gösterinin emniyetli bir şekilde izlenmesi için alan ve alan çevresinde gözlem yaptıklarını belirterek, "Halkımızın nereden daha güzel izleyeceğine baktık. Bazı koordinasyon toplantıları gerçekleştirdik." dedi.
7 F5 uçağıyla 23 Nisan'da EXPO 2016 Antalya sergi alanında olacaklarını vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:
"Türk Yıldızları olarak dünya çocuklarının da katılımıyla gerçekleşecek EXPO 2016'nın coşkusuna katılacağız. Eğlence havasından ziyade daha çok birlik ve beraberliğimizi gösterecek şekilde, ellerimizde Türk bayraklarıyla herkesin burada olmasını arzuluyoruz. Malum ülkemizin içinde bulunduğu ortam ortada. En çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu dönemlerdeyiz. Sezonu, 18 Mart'ta Çanakkale'de şehitlerimize yönelik gösteriyle açmıştık. Sezon boyunca uçacağımız bütün gösteriler, şehitlerimize armağan olacaktır."
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın da Türk Yıldızları'nı ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını dile getirerek, "Gittiğiniz her ülkede ülkemizin göğsünü kabartıyorsunuz. Dünyanın gözünün üzerimizde olduğu bir günde, burada da çok iyi bir gösteri yapacağınızdan eminim." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.