Türk zeytin ve zeytinyağı Kanada'da tanıtıldı

Türk zeytin ve zeytinyağı Kanada'da tanıtıldı
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Montreal kentinde düzenlenen gıda fuarına katıldı

İZMİR (AA) - Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için Kanada'nın Montreal şehrinde 13-15 Nisan'da düzenlenen SIAL Canada gıda fuarına katıldı.

Komite Başkanı Kadri Güneş, yaptığı açıklamada, Avrupa ve Asya'nın farklı ülkelerinden büyük firmaların katıldığı fuarda, Türk zeytin ve zeytinyağına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirtti.

Fuarda 60 ülkeden yaklaşık 850 firmanın yer aldığını ifade eden Güneş, ZZTK standını, Kanada ve ABD'nin yanı sıra Arjantin, Brezilya, Çin, İtalya, İspanya ve Irak gibi dünyanın dört bir yanından gelen firmaların ziyaret ettiğini bildirdi.

Kanada'nın 2015 yılında toplam 220 milyon dolar tutarında zeytin ve zeytinyağı ithalatı gerçekleştirdiğini ve Türkiye için büyük potansiyel arz eden Kanada'daki pazar paylarını arttırmayı amaçladıklarını vurgulayan Güneş, "Uluslararası Zeytin Konseyi verilerine göre, Kanada'nın yıllık zeytinyağı tüketimi son 10 yılda 25 bin tonlardan 38 bin tona, sofralık zeytin tüketimi ise 20 bin ton civarlarından 30 bin tona çıktı. Yaklaşık yüzde 50 büyüyen bir pazar ve Türk zeytin ve zeytinyağı açısından çok büyük bir pazar potansiyeline sahip” ifadelerini kullandı.

Güneş, Türkiye'nin 2014-15 sezonunda Kanada'ya 812 bin dolarlık zeytinyağı ihraç edip, 903 bin dolar sofralık zeytin ihraç ettiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.