Turkcell Sesi Görenler Ligi başlıyor

Turkcell Sesi Görenler Ligi başlıyor
İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) destek verdiği, Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde heyecan...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) destek verdiği, Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde heyecan yarın başlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 8 takımın çift devreli lig usulüne göre oynanacağı ve 14 hafta sürecek ligde, şampiyon 3 Aralık'ta belli olacak.

Son üç yılın şampiyonu Çankaya Belediyespor'un yanı sıra İŞGÖR, Ordu GESK, Yenimahalle Belediyespor, İzmir Çağdaş Görmeyenler, Denizli GESK, Kayseri GESK ve GÖRBİR GSK ligde mücadele edecek.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, engelli bireylerin spor aracılığıyla öz güvenlerini artırmayı hedeflediklerini belirterek, "İmkanların oluşması halinde engellilerin neleri başarabildiği yıllar içerisinde gösterdik. Elde ettiğimiz başarılar sayesinde, toplumdan uzak kalan görme engellilerin sosyal hayata katılmaları konusunda aracı olabileceğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy da sesi görenler futbolunda ülke olarak tarihi bir dönem yaşadıklarını vurgulayarak, "Dört yıl önce görme engelli futbolu olarak isimlendirdiğimiz 'Sesi Görenler' futbolu, bugün TFF ve Turkcell'in desteğiyle Avrupa Şampiyonu olarak 2016 Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi gururla temsil edecektir." şeklinde görüş bildirdi.

Turkcell Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu üyesi Kaan Terzioğlu ise 2009'dan itibaren Görme Engelli Spor Federasyonu'nun tüm branşlarını desteklediklerini hatırlatarak, ligde mücadele edecek takımlara yeni sezonda başarılar diledi.

Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde ilk hafta programı şöyle:

Yarın:

10.30 Denizli GESK-Ordu GESK

10.30 İŞGÖR-Çağdaş Görmeyenler

10.30 Yenimahalle Belediyespor-Kayseri GESK

10.30 GÖRBİR-Çankaya Belediyespor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.