Türkiye, ABD ve İtalya hava kuvvetlerinden ortak tatbikat

Türkiye, ABD ve İtalya hava kuvvetlerinden ortak tatbikat
ANKARA (AA) - Türkiye, ABD ve İtalya hava kuvvetlerince ortak tatbikat gerçekleştirildi.Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada,...

ANKARA (AA) - Türkiye, ABD ve İtalya hava kuvvetlerince ortak tatbikat gerçekleştirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Red Flag-2016 Tatbikatı'nın ABD'deki Nellis Hava Üssü'nde yapıldığı belirtildi.

Türkiye, ABD ve İtalya hava kuvvetleri unsurlarının katıldığı tatbikatta senaryo gereği hava-hava, hava-yer, dinamik hedefleme, havadan yakıt ikmali, stratejik taarruz ve muharebe arama kurtarma görevleri başarıyla gerçekleştirildi. Farklı tip ve sayıda uçağın katıldığı, gerçekleştirilen harekat görevlerinin planlama süreçlerinin yönetildiği Görev Komutanlığı rolü de diğer katılımcı ülkelerle dönüşümlü olarak hayata geçirildi.

Ayrıca tatbikat bünyesinde, gece hareketli hedefleme görevinin paket liderliği sorumluluğunu üstlenen Türk pilotlar, hareketli hedefleri, gece görüş gözlüğü ve hassas hedefleme podlarıyla tespit edip, etkisiz hale getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.