Türkiye aşığı İngiliz Fethiye'de toprağa verildi

Türkiye aşığı İngiliz Fethiye'de toprağa verildi
Kolon kanseri nedeniyle yaşamını yitiren İngiliz, vasiyeti üzerine çok sevdiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde defnedildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybeden İngiliz John Mc Hentash, vasiyeti üzerine çok sevdiği ilçede toprağa verildi.

Uzun süredir Fethiye'de yaşayan John Mc Hentash'a (66) kısa süre önce kolon kanseri teşhisi konuldu. Tedavisine başlanan Mc Hentash, evinde rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.

Yakınlarına, öldüğünde Fethiye'de toprağa verilmesini vasiyet eden Mc Hentash'in isteğini yerine getirmek için gerekli girişimler yapıldı.

Mc Hentash'ın cenazesi, Ovacık Mahallesi Çatallar Mezarlığı'ndaki yabancılar için ayrılan bölümde defnedildi.

Mc Hentash'ın aile dostu Seçkin Daysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yahudi olan arkadaşının ilçede sevilen bir sima olduğunu söyledi.

Arkadaşının vaziyetini yerine getirdikleri için mutlu olduklarını belirten Daysal, eşinin de burada gömülmek istediğini ve onun için de yer alındığını ifade etti.

Daysal, ülkesinde emekli olmadan önce makinistlik yapan Mc Hentash'ın, ilçede "Çuf çuf John" olarak tanındığını, herkes tarafından da çok sevildiğini dile getirdi.

Mc Hentash'ın annesinin de kolon kanserinden yaşamını yitirdiğini anlatan Daysal, "John, annesini aynı hastalıktan kaybettiği için ameliyat olmaktan korkuyordu. Burada tedavisine başlanmıştı ama kısa sürede hayatını kaybetti" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.