"Türkiye-Azerbaycan Münasebetleri" kompozisyon yarışması

"Türkiye-Azerbaycan Münasebetleri" kompozisyon yarışması
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Baghirov'un katıldığı törenle verildi

KASTAMONU (AA) - "Haydar Aliyev Hatırasına Türkiye-Azerbaycan Münasebetleri" konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Nusrat Baghirov'un da katılımıyla Kastamonu'da düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu'ndaki ödül töreninde yarışmada dereceye giren Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Emre Oruç'a 2 bin lira, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencisi Hafize Kör'e bin 500 lira, Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Gözdenur Candan ise bin lira para ödülü verildi.

Büyükelçi Baghirov, burada yaptığı konuşmada, iki ülkenin tarihi dostluğuna vurgu yaptı.

Devletlerde unutulmayan liderlerin olduğuna işaret eden Baghirov, "Bu insanlardan biri de kuşkusuz Haydar Aliyev'dir. Haydar Aliyev Türkiye ile olan ilişkilerimize her zaman büyük bir önem vermiştir. Ulu önderimiz Türkiye ve Azerbaycan'ı bir milletin 2 devleti olarak görmüştür. 2 kardeş ülkenin ilişkilerini dahada geliştirmesi için gayret göstermiştir." dedi.

- "Azerbaycan'sız Türkiye, Türkiyesiz bir Azerbaycan düşünülemez"

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ise Azerbaycan'ın gelişmesi ve büyümesinin mimarının Haydar Aliyev olduğunu dile getirdi.

Kastamonu Üniversitesinde 166 Azerbaycanlı öğrencinin okuduğunu belirten Günaydın, şöyle konuştu:

"Onlar bizim evlatlarımız. Her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında her zaman hazırız. Büyük lider Haydar Aliyev adına 93. doğum gününde yapılan bu organizasyona katılan öğrencilere de teşekkür ediyorum. Kazanmak önemli değil. Önemli olan böylesine anlamlı bir yarışmaya iştirak etmekti. Azerbaycansız Türkiye, Türkiyesiz bir Azerbaycan düşünülemez."

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da salonda bulunan Azerbaycan ve Türkiye bayrağını işaret ederek bayrakların beraber yükseleceğini kaydetti.

Aydın, dünyada hem İslam kardeşliğinin hem de Türk kardeşliğinin geçerli olduğunu vurgulayarak "Bizim geçmişte olduğu gibi bugün de birbirimizden başka dostumuz, yarenimiz yoktur, olmayacaktır. Her fırsatta bunu en iyi şekilde görüyoruz. Rusya'yla Türkiye'nin yaşadığı uçak düşürme krizinde Türkiye'nin yanında açık bir şekilde yer aldığını beyan eden, 'Gazı onlar vermezse biz fazlasını veririz' diyen Azerbaycan'dır. Kendilerine şükran duyuyoruz. Azerbaycan'ın Ermenistan ile olan probleminde her fırsatta Azerbaycan'nın yanında Türkiye yer almıştır. Gelecekte de her zaman o bölge, Karabağ kurtuluncaya kadar yer alacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.