Türkiye bu günleri de gördü: CHP'nin paraları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na

Türkiye bu günleri de gördü: CHP'nin paraları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yalancılığı mahkemece tescillenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na bağışladığını söyledi. Erdoğan, "Bay Kemal, Allahualem, devletin CHP'ye verdiği paralardan naklediyordur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yalancılığı mahkemece bir çok kez tescillenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na bağışladığını söyledi. "Kılıçdaroğlu bu paraları nereden buluyor?" diye soran Erdoğan, "Allahualem, devletin CHP'ye verdiği paralardan naklediyordur" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN "KAÇACAK" İDDİASINA YANIT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs darbesinin 62. yılı vesilesiyle düzenlenen "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun hakkında ortaya attığı "kaçacak" iddiaların ilişkin konuştu.

'TANKLARI GÖRÜNCE...'

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe gecesinden önce "Tankın üzerine ilk ben çıkarım." dediğini hatırlatarak, "Fakat tankları görünce kuyruğunu kıstırıp kaçan CHP'nin başındaki zata rağmen bu ülkeyi FETÖ'cü alçaklara teslim etmedik. Bu adam şu anda da aynı mı? Aynı. İşte açıklamalar yapıyor ve açıklamalar aynen 15 Temmuz gecesinin benzeri ifadeler. Değişen hiçbir şey yok." diye konuştu.

Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "15 Temmuz gecesi millet can derdindeyken Bay Kemal'in tatlı canını kurtarmak adına kimlerle ne tür pazarlıklar yaptığı da hiç aldanmayın ortaya çıkacaktır. Onu da göreceğiz. Elbet gün gelecek gündemde seçim yokken 'Temmuzda başbakan olacağım.' diye ortalıkta salınanların foyaları da ortaya dökülecektir. Elbet gün gelecek FETÖ'cü hainlerin söylemleriyle 15 Temmuz destanını lekelemeye çalışanların yularını kimlerin tuttuğu da ortaya konacaktır. Bu millet, 15 Temmuz'da ardına bakmadan kaçan mürailerin, FETÖ'cülerle anlaşıp iktidar hayali kuran muhterislerin hesabını sandıkta muhakkak soracaktır."

'BAY KEMAL'İN BİRKAÇ KURUŞU DA BURALARA NASİP OLSUN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskişehir Örfi İdare Kumandanlığı'nın tebliğinde göreceksiniz. Bay Kemal'in geçen akşam söylediğinden farkı var mı? Aynı değil mi? 'Cumhurbaşkanı da kaçırmış.' 'Man Adası' dediler, oradan 150 bin lira ceza. Ardından şimdi bir 100 bin lira daha. Şimdi bana düşen ne? Ben de dedim ki bu 150 artı 100 bini TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na verelim. Hiç olmazsa Bay Kemal'in birkaç kuruşu da buralara nasip olsun. Nereden ne geliyor, milletimiz de bunu çok daha iyi bir şekilde görmüş olsun. Ama öğrenecek. Bu hayır kurumlarımızın yolu nereden geçiyor bunu da bilecek. " diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU BU PARALARI NEREDEN BULUYOR?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu paraları nereden bulduğu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allahualem, devletin CHP'ye verdiği paralardan bunu da oraya naklediyordur." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.