Türkiye, geleceğin dünyasını bugünden şekillendiriyor

Türkiye, geleceğin dünyasını bugünden şekillendiriyor
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Ziya Altunyaldız, İstanbul Blokzincir Haftası’na katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Ziya Altunyaldız, İstanbul’da düzenlenen ve blokzincir teknolojilerinde faaliyet gösteren girişimcilerin ve firmaların bir araya geldiği İstanbul Blokzincir Haftası’na katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Dünyada dijital teknolojideki hızlı gelişimin 1980’li yılların başına dayandığını ifade eden Altunyaldız, bugün nereye bakılırsa bakılsın dijital dünyanın bir öğesinin ortaya çıktığını ve dijital dünyadaki bu hızlı dönüşümün normal hayatım da derinden etkilediğini belirtti.

ziya-altunyaldiz-3.jpeg

BLOKZİNCİR, DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE YENİ BİR ÇAĞ AÇIYOR

Dijital dünyanın çok hızlı bir gelişim içerisinde olduğunu, hukuk, kamu, sağlık, eğitim sektörlerinde de bu gelişimin izlerinin göründüğünü aktaran Milletvekili Altunyaldız, “Günümüzde artık elektronik sözleşmeler uygulamaya geçiyor. İnsanlar elektronik imzalarıyla birçok resmi işlemini gerçekleştirebiliyor. Blokzincir teknolojileri dijital dönüşümde yeni bir çağ açıyor. Veri tabanlarının daha güvenli, şeffaf ve izlenebilir olmasını sağlayan blokzincir sistemleri ayrıca temel yapıları ve geleneksel iş yapma alışkanlıklarını baştan sona değiştiriyor” dedi.

Konuşmasında Altunyaldız, yeni dönemin anahtar sektörlerinden olan blokzincir alanındaki gelişmelerin, dijitalleşmenin dünyayı dönüştürme gücü ve hızının en önemli göstergelerinden olduğunu belirtirken Türkiye’nin, Dijital Dönüşüm Hareketi ile beraber geleceğin dünyasını bugünden şekillendirdiğinin altını çizdi.

ziya-altunyaldiz-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.