Türkiye Gençler Judo Şampiyonası Sakarya'da başladı

Türkiye Gençler Judo Şampiyonası Sakarya'da başladı
SAKARYA (AA) - Türkiye Gençler Judo Şampiyonası Sakarya'da başladı.Türkiye Judo Federasyonu Asbaşkanı Yusuf Özışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

SAKARYA (AA) - Türkiye Gençler Judo Şampiyonası Sakarya'da başladı.

Türkiye Judo Federasyonu Asbaşkanı Yusuf Özışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 58 ilden 676 sporcunun katıldığını söyledi.

Turnuvaya yoğun ilgi olmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Özışık, "Müsabakalar sonunda dereceye giren çocuklarımızı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlamak için değerlendireceğiz. Başarılı çocuklarımız, ilgili teknik kurulumuz tarafından değerlendirilecek, daha sonra da kampa çağrılacak. Ümit ediyorum, geleceğin şampiyonları bu minderlerden çıkacak" dedi.

Federasyon genel koordinatörü Yavuz Yolcu da 2020 Tokyo Olimpiyatları için takım kurmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu şampiyonadan sonra 2020'nin aday kadrosunu belirleyeceğiz. Dört yıl sonra belki de olimpiyat şampiyonu bu salondan çıkmış olacak. Onun için alttan gelen çok iyi sporcularımız, dinamik bir genç milli takımımız var. Zaten geçen sene de gençlerde çok iyi aday kadromuz vardı. Ümitlerden gelen sporcularımızı da bu elit sporcu grubuyla birleştirerek çok büyük hazırlık dönemine girmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Şampiyonanın ilk gününde erkeklerde 55, 60 ve 90, kızlarda ise 44, 48 ve 70 kilo müsabakaları yapılıyor.

Organizasyon, 21 Şubat Pazar günü sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.