Yaklaşık 53 milyon seçmen yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek üzere sandık başına gitti.
Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı


Sandık başına giden vatandaşlar Ak Parti’nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş ve CHP-MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oykullanacaklar

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için Afyonkarahisar'da 491 bin 425 seçmen, oy kullanmak üzere sandık başına gitti.

Afyonkarahisar'da, 5'i cezaevlerinde olmak üzere bin 710 sandıkta seçmenler, cumhurbaşkanını belirlemek amacıyla saat 08.00'de oy kullanmaya başladı. Kent genelinde birçok vatandaş, oylarını kullanacakları okullara gitti. Afyonkarahisar'da 5 cezaevinde de sandık kuruldu. Cumhurbaşkanı seçimi için ilk defa oy kullanmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, oy kullanmaya büyük ilgi gösteriyor. Afyonkarahisar'da oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek.

Cumhurbaşkanı seçimi için Kayseri'de de oy kullanımına başlandı.

Van'da saatin 08.00 olmasıyla mahallelerde oy kullanma işlemi başladı. Edremir İlçesinin Köprüler Mahallesinde 2 sandıkta oy kullanacak seçmenler Köprüler Mahallesi İlköğretim okuluna geldi.

Iğdır'da cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemleri başladı. Seçmenler sabah saatlerinde okullara gelerek, oylarını kullandı.

Yaklaşık 53 milyon seçmenin sandık başına gideceği cumhurbaşkanı seçimi için Sivas'ta oy kullanma işlemi saat 8:00 itibariyle başladı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanabilmek için sandık başına gitti.

Elazığ'da da oy kullanma işlemi saat 8:00 itibariyle başladı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanabilmek için sandık başına gitti.







Konya’da Cumhurbaşkanlığı seçimi için vatandaşlar oy verme işlemine başladı.

İlk kez Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceği ve 12. Cumhurbaşkanının belli olacağı seçimlerde Konyalı seçmen saat 08.00’den itibaren vatandaşlık görevini yapmak için sandık başına gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın aday olarak yarıştığı seçimde, vatandaşlar seçilecek kişinin vatana ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

























