Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi Türkiye’nin inşası için hepimize ilham verecek

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi Türkiye’nin inşası için hepimize ilham verecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Selçuklu’nun kadim başkenti Konya’da düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için hepimize ilham verecek" dedi

Girişimci İşadamları Vakfı’nın (GİV) gerçekleştirdiği Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi programı Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı. Girişimcilik ekosistemine değer katmak, girişimcileri bilgilendirmek, fikir ve projeleri ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir araya getirerek projelerin ticarileşmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen zirvenin açılış programına video konferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl ‘Fikirden girişime’ temasıyla yapılan Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi, görüşlerin, değerlendirmelerin, birimleri ve ürünleriyle katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Gerekli altyapıyı, eğitimi, imkanı sunduklarında milletin her ferdinin girişimcilik ve yenilikçilik konusunda son derece üretken olabildiğini bildiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Küresel yönetim ve ekonomi sisteminde köklü bir değişimin yaşanmaya başladığı şu dönemde bu hasletimiz önümüze çok büyük fırsatlar getiriyor. Geçtiğimiz 19 yılda, ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde 2023 hedeflerimize ulaşarak ve ardından 2053 vizyonumuzu hayata geçirerek bu fırsatları değerlendirmenin gayreti içindeyiz. Yeşil Kalkınma Devrimi ile ilk müjdesini verdiğimiz yeni vizyonumuzun şekillenmesinde kamudan özel sektöre herkese çok önemli görevler düşüyor. Küresel üretim ve lojistik merkezlerinin yeniden oluştuğu dijitalleşme ve teknoloji temelli bir ekonomi işleyişinin güçlenmeye başladığı bir süreçte yapılan zirvenin, hepimiz için yol gösterici sonuçların doğmasına vesile olacağına inanıyorum. Bu çerçevede özellikle gençlerimizden çok büyük beklentilerimiz var. Batı ülkelerinin nüfusunun yaşlanmaya başladığı, doğuda hala eğitim ve altyapı sorunlarının çözülemediği bir dönemde ülkemiz Türkiye, gençlerinden aldığı güçle geleceğine umutla baktığı bir yerde durmaktadır." Erdoğan, yaşadıkları her tecrübe ve atlattıkları her badirenin milletin hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını perçinlediğini aktardı. "Anadolu'daki ilk devletimiz Selçuklu'nun kadim başkenti Konya'da düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için hepimize ilham verecektir." ifadesini kullanan Erdoğan, zirvenin başarılı geçmesini diledi.

dsc-0368.jpg

KOÇ: "GİRİŞİMCİ VE YATIRIMCIYI BİR ARAYA GETİRİYORUZ"

Zirvenin 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ve büyük emek verildiğine dikkati çeken Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, girişimciler için en zor konunun yatırımcı bulmak olduğunu, zirveye yatırımcıların katıldığını vurguladı. Koç, yatırıcımlar için de en zor konunun doğru ve başarılı olacak girişimi bulmak olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Burada onu hedefliyoruz; girişimci ve yatırımcıyı bir araya getiriyoruz. Akademik dünyamız çok değerli bilgiler üretiyor ama bir girişimci buradan bilgileri alıp onunla bir proje geliştirmediği sürece bu akademide kalıyor, ülkemize çok faydası olmuyor. Girişimcilerimize ve akademisyenlerimize diyoruz ki; 'bir araya gelin, projeler oluşturun ve bu projelere yatırım alarak büyütün' O nedenle burada çok sayıda üniversite ve teknokentler bulunuyor. Zirveyi girişimci ve yatırımcılarımız için fırsat olarak görüyoruz. Konya'da kamu kurumlarımız bu projeye sahip çıkıyor."

mehmet-koc.jpg

BANKACILARA GİRİŞİMCİLERDEN GAYRİ MENKUL İPOTEĞİ İSTEMESİN ÇAĞRISI

Koç, Türkiye'de girişimci ve yatırımcıların önünü açacak düzenlemelerin yapıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bu projelerle ülkemizin kalkınmasını sağlayabilirsek burada devletimizin adlığı rol daha da önemli hale gelecek. Öte yandan sağ olsunlar, Ziraat Bankası ana sponsorumuz. Bankacılık sistemimize diyoruz ki; girişimcilerimizi finanse edin, girişimcilerin projelerine bakarak, kendi kredibilitesine bakarak finans edin. Sadece gayri menkul ipoteği istemeyin. Belki de finanse etmediğiniz bir proje Türkiye'nin ve dünyanın en önemli projesi olacak. Bu gözle bakmalarını istiyoruz. Bu, ülkemiz, insanımız ve coğrafyamız için önemli. Gelin daha rahat şartlarda girişimciliğimizi finanse edin. GİV olarak TÜGVA ile birlikte yaptığımız bu ve benzeri çalışmalarla girişimciliği ülkemizin gündemine taşımayı hedefliyoruz. Bu konuda da karınca kararınca başarılı olduğumuzu düşünüyoruz."

enes-eminoglu.jpg

EMİNOĞLU: ÜLKEMİZ SON 19 YILDA SUNDUĞU İMKÂNLARLA AVRUPA ÜLKELERİNİN ÖTESİNDE BİR KONUMA GELDİ

“Türkiye Gençlik Vakfı olarak ortaokul, lise, üniversite, lisans ve lisansüstü eğitimlerini tamamlamış gençlerimizi için ülkemizin dört bir tarafında 81 ilin 571 ilçesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyen Türkiye Gençlik Vakfı Başkanı Enes Eminoğlu, “Ülkemiz son 19 yılda gençlerimize ve girişimcilerimize sunmuş olduğu imkânlarla Avrupa ülkelerinin ötesinde bir konuma geldi. İnovatif düşünlere sahip gençlerimiz artık girişim sermayesi de kurabiliyorlar. Finansman kaynaklarını de devlet oluşturabiliyor. Türkiye Gençlik Vakfı olarak gençlerimizin inovatif düşüncelerini desteklemek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş hayatında yöneticilik yapan veya yöneticilik yapmayı düşünen Genç Girişimci Akademisi gibi çalışmalarla elimizden gelen bütün destekleri vermeye çalışıyoruz. Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi’nde Türkiye ve dünyadan fikir önderleri tarafından oturumlar gerçekleştirilirken diğer taraftan sektörlerde önde gelen firmalar sizlerle birlikte olacak. Bir girişimci olarak gerçekleştirilecek networkun sizi başarıya götürecek anahtar olacağını unutmayın. Türkiye Gençlik Vakfı olarak en büyük destekçiniz olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

fatih-ceylan.jpg

CEYLAN: GİRİŞİMCİLİK MİLLİ BİR MESELEDİR

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi programında, içerisinde 670’e yakın projenin başvurusundan seçilmiş 130’a yakın girişimcinin 200 kadar projesini sunulduğunu ve 8 oturumdan oluşan 40’a yakın konuşmacının yer aldığını belirten Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, “Programın neden Konya’da yapıldığı ile alakalı birkaç soru vardı. Konya sadece tarım şehri olmadığını, tarım ve sanayi şehri olmaya yön tutmuş, sanayi ihracatını son 20 yılda 25 kat artıran bir sanayi şehri ve Konya’nın ürün çeşitliliği açısından Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri. Konya, Organize Sanayi’nin büyüklüğü ile Türkiye’nin üçüncü büyük Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip şehridir. Türkiye’nin üretim üssü olmaya aday şehridir. Bu sebeple Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi Konya’mıza çok yakıştı. Girişimci İşadamları Vakfı olarak, ülkenin ekonomik ve iktisadi geleceğinin girişimcilerde olduğunu biliyoruz. Yazılım sistemlerinden savunma sanayine kadar birçok gelişmeyi girişimciler geliştirerek ülkelerine kazandır. 50’ye yakın ülkenin bütçelerini geçen cirolar elde ettiler. Bir girişimci hem şehrini hem de ülkesini kalkındırabilir. Girişimcilik milli bir meseledir. Biz girişimcilere yol göstermeye ve sahip çıkmaya gayret edeceğiz” dedi.

ugur-ibrahim-altay.jpg

ALTAY: SON BİR YILDA YÜZDE 50’YE YAKIN İHRACAT ARTIŞI GERÇEKLEŞTİRDİK

“Bu topraklardan çok medeniyet geçti ama Konya her zaman medeniyetlerin en önemli şehirlerinden birisi oldu” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Altınçağ’da Selçuklulara payitaht yaptığı dönemde gerçekleştirdi. Günümüzde Konya sadece bir tarım şehri değil bir sanayi şehri aynı zamanda da bir girişimci şehridir. Çünkü insanımız önce tarımla uğraştı sonra yavaş yavaş tarım makinelerini üretmeye başladı. Sonra onları tüm dünyaya pazarlamaya başladı. Sonra da onun öncülüğünde oluşan sanayi ve şu anda ihracatı Türkiye ortalamasının üzerinde artan bir şehir oldu. Son bir yılda yüzde 50’ye yakın ihracatımızın artışını gerçekleştirdik. Konya aynı zamanda bir bilim şehridir. Çünkü beş üniversitesinde 120 bine yakın üniversite öğrencisiyle bilimin, ilmin ve irfanın da merkezi de Konya’dır. Konya aynı zamanda TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezine sahip ve Küba’da oluşturduğumuz kapsül teknoloji platformuyla gençlerimize imkanlar oluşturuyoruz” diye konuştu.

vahdettin-ozkan.jpg

ÖZKAN: GENÇLERE FIRSAT SUNACAK

Programın gençlere bir fırsat sunacağını söyleyen Konya Valisi Vahdettin Özkan “Özellikle Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde memleketimizin önünü açacak Türkiye’nin güçlü ekonominin inşa edilmesi yönünde ortaya koyduğu perspektif hepimiz açısından çok önemlidir. İnsanın odakta olması, insanın duygularını, düşüncelerini, vicdanına dokunabilecek bir iklim oluşturulması bizim açımızdan önemlidir. İlgili bakanlıklarımızın bu noktada geliştirdiği projeler hepimize yardımcı olma mahiyetini taşıyor. Aslında insanın tabiatında daha kaliteli bir yaşam, geleceğe güvenle bakma vardır. Geleceğe güvenle bakmak, neslin muhafazası, yeni neslin bütün insanlığa faydalı olma keyfiyeti medeniyet tarihimizi şekillendiren felsefede odakta bulunmaktadır” dedi.

ahmet-buyukgumus.jpg

BÜYÜKGÜMÜŞ: UFUK AÇICI İLHAM VERİCİ BİR İKİ GÜN GEÇECEK

Konya’nın bir girişimci şehri olduğunu ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Finans, kamu sektörü, girişimciler, yatırımcılar bir paydaş gibi bu zirvede bir araya gelecek. Girişimcilik kültürünü geliştirmek çok önemlidir. İnşallah burada ufuk açıcı ilham verici bir iki gün geçecek” dedi. Konuşmaların ardından zirvenin açılış kurdelesi protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. (Gülşen Çopur)

dsc-0352.jpg

dsc-0404.jpg

dsc-0406.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.