Türkiye için kritik oylama bugün

Türkiye için kritik oylama bugün
Türkiye 2015-2016 BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimlerini kazanırsa 5 yıl içinde ikinci kez seçilen ilk ülke olacak.

Türkiye’nin aday olduğu 2015-2016 dönemi Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimleri bugün New York’ta yapılacak.

2009-2010’da geçici üye olan Türkiye, yeniden seçilirse 5 yıl içinde ikinci kez geçici üyeliğe seçilen ilk ülke olacak. Türkiye’nin Batı Avrupa ve Diğerleri Grubu’ndaki rakipleri İspanya ve Yeni Zelanda.

129 OY GEREKİYOR

BM Genel Kurulu’ndaki oylamayı kazanmak için en az 129 ülkenin oyunu almak gerekiyor. BM Güvenlik Konseyi’nin uluslararası krizlere etkisiz kaldığını ve yeni bir yapıya kavuşması gerektiğini savunan Türkiye, adaylık kampanyasında, “Afro-Avrasya’nın merkezinde bulunan Türkiye, konumu ile kendisini BM’nin hedeflerini gerçekleştirecek en iyi aday olarak hissediyor. Siyasi değişim ve türbülansların yaşandığı dönemde, Türkiye küresel barışa ve istikrara ciddi katkıda bulunabilir” mesajı verdi. Kullanılan slogan ise, “Dünya lideri, güçlü ortak” olarak belirlendi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ''Türkiye'nin çevresindeki sorunların aşılması ve bunlara ilişkin çözüm süreçlerine katkıda bulunabilmesi için BM Güvenlik Konseyi'nde temsil edilmesi gerek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.