Türkiye ile AB arasındaki mutabakat

Türkiye ile AB arasındaki mutabakat
Türkiye ve AB arasında varılan mutabakat kapsamında Türkiye'ye geri gönderilen 79 göçmen daha Midilli Limanı'ndan yola çıktı

Türkiye ve AB arasında varılan mutabakat kapsamında Türkiye'ye geri gönderilen 79 göçmen daha Midilli Limanı'ndan yola çıktı.

Sabahın erken saatlerinde Dikili'ye ulaştırılmak üzere yola çıkan 45 göçmen ile birlikte bugün iade edilen göçmen sayısı 124'e ulaştı.

İstanköy ve Sisam adalarından feribotla Midilli Limanı'na getirilen göçmenler, kendilerini Türkiye'ye ulaştıracak Nazlı Jale isimli katamarana polis eşliğinde ve yoğun güvenlik önlemi altında aktarıldı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden yetkililerde aktarma işlemi sırasında hazır bulundu.

Yunanistan polisinden edinilen bilgiye göre, 50 göçmenin İstanköy'den, diğer 29'unun ise Sisam Adası'ndan Midilli'ye getirildiği bildirildi.

Çoğunluğu erkek olan göçmenler arasında bir Iraklı kadının da bulunduğu görüldü. Her göçmene AB ülkelerinden görevli bir polisin eşlik ettiği aktarma işlemi sırasında, kadın göçmene ise kadın bir polis eşlik etti.

Sisam'dan gelen 29 göçmen arasında 18 Pakistan, 4 Irak, 3 Hindistan, 1 Bangladeş, 1 Filistin, 1 Mısır ve 1 Fas uyruklu göçmenin bulunduğu bilgisi edinildi.

Yunanistan'dan Türkiye'ye geçen pazartesi günü 202 göçmenin iadesi gerçekleşmişti. Bugünkü göçmenlerle birlikte toplam 316 göçmen iade edilmiş oldu.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varılmıştı. 4 Nisan'da uygulamaya giren mutabakata göre Türkiye, kendi topraklarından Yunan adalarına 20 Mart'tan itibaren geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul ediyor. Bu kişiler adalardaki kayıt-kabul merkezlerinde tutuluyor.

Bu kimselerden Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılıyor. Suriyeliler ise Türkiye'deki kamplara yerleştirilecek ve her birine karşılık kayıtlı Suriyeli sığınmacılardan biri AB ülkelerine gönderilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.