Türkiye ile Arabistan arsında neler oluyor?

Türkiye ile Arabistan arsında neler oluyor?
Suudi Arabistan yönetimi geçtiğiniz günlerde Anadolu Ajansı ve TRT’nin internet erişimine engel getirdi. Bu durum geçmiş yıllarda yaşanan Türkiye Suudi Arabistan arsındaki gerilimleri akla getirdi.

Suudi Arabistan ile Türkiye’de yeni gerilim alevlendi. Suudi Arabistan yönetimi tarafından Anadolu Ajansı ve TRT’nin Arapça yayın yapan internet sitesine erişim engeli getirildi. Bu durum ise geçmiş yıllarda da olduğu gibi ilişkilerin yeniden gerilmesine neden oldu.

CEMAL KAŞIKÇI ÖLDÜRÜLDÜ

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, Hatice Cengiz ile evlilik hazırlığında olduğu sırada işlem için Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki Başkonsolosluğuna gitti. Evlilik hazırlığı için gittiğini düşünen Kaşıkçı, burada öldürüldü. Suudi makamlar bu cinayeti önce inkar etmek istese de Türkiye başta olmak üzere uluslararası baskı nedeniyle itiraf etmek zorunda kaldı.

DİZİLER KALDIRILDI

Türk dizileri birçok ülkede olduğu gibi Orta Doğu’da da sıkı bir şekilde takip ediliyordu. Orta Doğu ülkelerinde yaygın bir izleyici kitlesine sahip MBC, aldığı bir kararla Türk dizilerini yayınlamayacağını açıkladı.

ASKERİ OPERASYONA KINAMA

Geçen yılın Eylül ayında Suudi Arabistan, Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri operasyondan dolayı Türkiye'yi kınadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.