Türkiye ile KKTC arasında Tüketicilerin Korunması Konusunda İşbirliği Protokolü

Türkiye ile KKTC arasında Tüketicilerin Korunması Konusunda İşbirliği Protokolü
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Protokol, iki ülke arasındaki ticareti teşvik etmek amacıyla yasal bir zemine kavuştulması açısından oldukça önemli"- "Türkiye olarak Kıbrıs Türk'ünün barış, özgürlük ve siyasi eşitlik için gösterdiği çabayı, haklı da

LEFKOŞA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan "Tüketicilerin Korunması Konusunda İşbirliği Protokolü'nün iki ülke arasındaki ticareti teşvik etmek amacıyla yasal bir zeminin oluşturulması açısından önemli olduğunu söyledi.

Tüfenkci, KKTC'deki temasları çerçevesinde KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun ile makamında bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki bakanlık arasında tüketicilerin korunmasını öngören işbirliği protokolu imzalandı.

İmza töreninin ardından konuşan Bakan Tüfenkci, KKTC'deki insan haklarının ve demokratik kurumların varlığının Kıbrıs Türk’ünün ülkede ne denli başarılı işler yaptığının göstergesi olduğunu kaydetti.

- Protokol, iki ülke arasındaki ticareti teşvik etmek için önemli

Tüfenkci, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan "Tüketicilerin korunması konusunda işbirliği" protokolünün iki ülke arasındaki ticareti teşvik etmek amacıyla yasal bir zemine kavuştulması açısından oldukça önemli olduğunu söyledi .

Kıbrıs konusunda da değerlendirmede bulunan Bakan Tüfenkci, Kıbrıs Türk halkının 2004 Annan Planı döneminde olduğu gibi bugün de sürdürülen görüşmelerde çözümün büyük taraftarı olduğunu vurguladı.

Türkiye olarak Kıbrıs Türk'ünün barış, özgürlük ve siyasi eşitlik için gösterdiği çabayı, haklı davasında yürüttüğü mücadeleyi her konuda olduğu gibi desteklemeye devam ettiklerini belirten Tüfenkci, "KKTC'nin siyasi özgürlüğünü tanımaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Bakan Tüfenkci, adada barışa en fazla çaba harcayan tarafın Kıbrıslı Türkler olduğunu gördüklerini belirterek, Rumların, barışa giden yolda Kıbrıslı Türklerin gösterdiği samimiyeti göstermediğini savundu.

- "Biz Türkiye ile eşdeğer devletiz, orası bizim anavatanımız"

Sunat Atun da Bakanlığına bağlı Ticaret Dairesinde görevlendirilecek uzman personelin Mersin Gümrüğüne gönderileceğini belirterek, bu sayede hem Türkiye Cumhuriyeti gümrük mevzuatının hem de gümrük uygulamalarının takip edilebileceğini kaydetti.

Ticaret Dairesinin bu yıl İslam Konferansı Örgütünün Standartlar Örgütüne tam üye olarak kaydolduğunu söyleyen Atun, bunun özellikle helal gıda üretimi konusunda ürünlerin geliştirilmesinde önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

"Biz Türkiye ile eşdeğer devletiz, orası bizim anavatanımız” diyen Atun, Türkiye ile yapılan anlaşmalarının gayesinin “Kıbrıs Türk halkının refahının artırılması, ve KKTC'deki izolasyon ortamının rahatlatılması” olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.