Türkiye ile Rusya'nın Suriye için genel ateşkes planı önerisinde anlaşması

Türkiye ile Rusya'nın Suriye için genel ateşkes planı önerisinde anlaşması
Rus milletvekili Jeleznyak: "Türkiye ile Rusya'nın, Suriye'de savaşan taraflara ülke genelinde ateşkes başlatmaları önerisi, bu ülkede siyasi çözüme ve Ortadoğu'nun istikrarına yönelik önemli bir adım"

MOSKOVA (AA) - Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi Sergey Jeleznyak, Ankara ile Moskova'nın Suriye genelinde ateşkese başlanılması önerisinin stratejik öneme sahip olduğunu ve krizin çözülmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Jeleznyak, Ria-Novosti ajansında yer alan açıklamasında, "Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de savaşan taraflara ülke genelinde ateşkes başlatmaları önerisi, bu ülkedeki siyasi çözüme ve Ortadoğu'nun istikrarına yönelik önemli bir adım. Bu karar stratejik bir karakter taşıyor ve Suriye krizinin sonunu büyük ölçüde yaklaştırabilir." ifadelerini kullandı.

Rus milletvekili ayrıca, Türkiye-Rusya-İran formatının Suriye'de barışın tesisi adına verimliliğini kanıtladığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.