Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kuruluyor

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kuruluyor
TBMM Genel Kurulunda, tasarının 2. bölümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısının 2. bölümü üzerinde görüşmeler sürüyor.

"Temel kanun" olarak ele alınan tasarının ikinci bölümü üzerinde söz alan MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, AB'ye uyum adına yapılan bu düzenlemenin, TBMM AB Uyum Komisyonunda görüşülmediğini, oylama yaptıkları maddeler konusunda çok azının bilgisi olduğunu söyledi.

Koçdemir, AB'ye uyum adına yapılan düzünlemelerde kurum ve kurulların teşkilinde AB mantığına aykırı davranmakta ısrar edildiğini savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tasarıda cezasızlıkla mücadeleye karşı herhangi atfın bulunmadığını, ölenlerin öldükleriyle kaldığını savundu. İlgezdi, "İşkenceyle mücadele edeceğiz derken pratikte uygulanması mümkün olmayan bir şey söylüyorsunuz. Bu haliyle geçerse işkencede, hak ihlalleri konusunda 1990'lı yıllara dönülür." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, tasarının bu haliyle geçtiği takdirde BM tarafından kabul edilemeyeceğini, kadük olacağını ileri sürdü.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, tasarıyla, insan hakları ve ayrımcılıkla mücadelede önemli bir adım atılacağını ancak bunun nihai değil, nihaiden önceki atılacak adımlar olduğunu kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.